Red Bull sõidab uuel hooajal ajaloolist nime kandvate mootoritega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo Red Bulli vormeli roolis.
Daniel Ricciardo Red Bulli vormeli roolis. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 võistkond andis teada, et järgmisel hooajal viivad nende autosid edasi Renault' jõuallikad, mis kannavad aga TAG Heueri kaubamärki.

Järgmisel aastal täitub Red Bulli ja Renault' koostöös kümnes järjestikune hooaeg, ent tänavu otsis tiim pikalt uut mootoritarnijat, olles suvel tembeldanud prantslaste jõuallikad ebatöökindlateks ja aeglasteks. Paraku ei soostunud Mercedes, Ferrari ega Honda Red Bullile tulevaks aastaks mootoreid müüma ning seega pidigi võistkond pöörduma tagasi Renault' juurde.

Kuna Renault teatas täna pikalt kestnud spekulatsioonide järel lõpuks ametlikult, et uuel hooajal võetakse üle Lotuse tiim ning naastakse vormel-1 sarja omanimelise võistkonnaga, ei soovinud prantslased enam Red Bulli autode mudelinimes oma firma nime näha. Seega on Red Bulli järgmise aasta auto ametlik nimetus Red Bull Racing-Tag Heuer RB12.

TAG Heuer asus Red Bulli toetama hiljuti, olles varem enam kui veerand sajandit olnud McLareni tiimi sponsor. Seejuures on firma nime kandvate mootoritega vormel-1 sarjas sõidetud ka varem, sest aastatel 1983-87 kasutas McLaren Porsche toodetud jõuallikatel samuti TAGi kaubamärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles