Piinliku prohmaka teinud Madridi Real visatigi Hispaania karikavõistlustelt välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali mängijate pidu jäi lühikeseks.
Madridi Reali mängijate pidu jäi lühikeseks. Foto: SCANPIX

Madridi Reali jalgpalliklubi eemaldati Hispaania meedia teatel oodatult Hispaania karikavõistlustelt, kuna neljanda ringi kohtumises Cadiziga käis nende ridades platsil venelane Deniss Tšerõšev, kes pidanuks kandma mängukeeldu.

Tšerõšev kuulus Reali algkoosseisu ja lõi ka Reali 3:1 võiduga lõppenud mängu esimese värava, kuid võeti teise poolaja alguses platsilt ära, kuna Reali juhtkonna kõrvu jõudis kuuldus, et mees ei tohiks mängida. Nimelt sai ta eelmisel hooajal Villarrealis laenul viibides karikamängudes kolm kollast kaarti ning pidanuks kohtumise Cadiziga seetõttu vahele jätma, vahendab Sky Sports.

Veel eile oli Reali president Florentino Perez kindel, et klubi pääseb karistusest. «Keegi ei öelnud midagi meile ega mängijale – ei alaliit ega ka Villarreal. Meil polnud võimalik karistusest teada, see pole meie süü. Midagi sellist pole Realiga iial varem juhtunud. Kui me mängukeelust ei teadnud, ei saa meid ju karistada,» sõnas president. «Kontrollisime mängijate nimekirja eelnevalt üle, meie klubis on puhtalt selliste olukordade jaoks eraldi osakond. Keegi ei öelnud neile Tšerõševi kohta midagi. Minu teada ei saa meid eemaldada, kui mängijat ei olnud karistusest isiklikult teavitatud.»

Selline juhtum pole Hispaania karikasarjas siiski esmakordne – mullu visati sarjast välja Osasuna meeskond, kes kasutas registreerimata mängijat, 2001. aastal diskvalifitseeriti aga Valencia klubi, kelle eest käis ühes kohtumises platsil liiga palju Euroopa Liidust väljastpoolt pärinevaid mängijaid. Valencia peatreener oli tollal seejuures ei keegi muu kui Reali praegune juhendaja Rafael Benitez.

Reali äparduse üle viskas nalja ka Cadizi järgmine vastane Merida, postitades sotsiaalmeediasse pildi, kus kinnitatakse, et nemad on oma keelu all oleva mängija platsilepääsu takistamiseks teinud kõik endast oleneva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles