Toyota rallitiimi esimeseks sõitjaks on saamas kogenud britt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke (paremal) koos kaardilugeja Paul Nagle'iga Argentinas võitu tähistamas
Kris Meeke (paremal) koos kaardilugeja Paul Nagle'iga Argentinas võitu tähistamas Foto: SCANPIX

2017. aastal autoralli MM-sarjaga liituv Toyota meeskond on lähedal lepingule kogenud põhjaiirlase Kris Meeke'iga, kirjutab Autosport.com.

Meeke külastas hiljuti Toyota tiimi juhi Tommi Mäkineni kutsel Jyväskyläs asuvat testibaasi ja portaali andmetel sõlmib ta peagi võistkonnaga mitmeaastase lepingu. Meeke ise keeldus oma tulevikult katet kergitamast, kuid hiljutise Suurbritannia ralli järel sõnas ta paljutähenduslikult, et ei muretse tulevaseks hooajaks töökoha leidmise pärast. Järgmisel aastal pühendub Toyota testimisele, et 2017. aastal täisprogrammiga sarja tulla. Viimati olid jaapanlased tehasetiimiga sarjas esindatud 17 aasta eest.

36-aastane Meeke on MM-sarjas võistelnud alates 2002. aastast, kokku on tema arvel 66 MM-ralliga 27 kiiruskatsevõitu ja seitse poodiumikohta. Elu esimese rallivõidu sai MINI ja Citroëni tehasetiimides kihutanud Meeke aga alles tänavu, kui jäi alistamatuks Argentina rallil. Tegemist oli 13 aasta järel esimese korraga, kui briti sõitja suutis MM-ralli võita ning Meeke pühendas võidu 2007. aastal helikopteriõnnetuses hukkunud heale sõbrale Colin McRaele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles