Vormel-1 uustulnuk tegi FIA galaõhtul auhinnalaua puhtaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: SCANPIX

Reede õhtul peetud Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) galaürituselt viis kolm auhinda koju vormel-1 sarja uustulnuk Max Verstappen.

Hollandlane, kes oli sarjaga liitudes kõigest 17-aastane ning pälvis seetõttu ohtralt kriitikat, kuna teda peeti liialt kogenematuks, tõestas lõppenud hooajal, et on tippklassist sõitja. Verstappen kogus MM-sarjas 49 punkti ja sai 12. koha, lõpetades kahel korral neljandana, nüüd aga kuulusid talle nii aasta parima uustulnuka, aasta isiksuse kui ka aasta parima möödasõidu auhinnad.

«Kolme auhinna võitmine on ootamatu ja väga meeldiv, arvestades, et olen sarjas alles esimest aastat,» sõnas Verstappen laval. Parimaks uustulnukaks valis hollandlase FIA sõitjatekogu, kuhu kuuluvad eri motospordialadel tegusid teinud kogenud sportlased. Parima möödasõidu auhinna võitis Verstappen rahvahääletusel, kus sai valida üheksa möödumise vahel. Ilusaimaks peeti tema möödasõitu Felipe Nasrist Belgia etapil – Verstappen möödus seal Sauberi sõitjast ülikiires Blanchimonti kurvis väljastpoolt.

«Seda, mille eest ma aasta isiksuse auhinna sain, ei teagi. Aga tore, kui ma ajakirjanikele meeldin!» naeris Verstappen viimast auhinda vastu võttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles