Van Gaal: kui mängijad minusse enam ei usu, lahkun kohe ise

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal.
Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi peatreener Louis van Gaal kinnitas, et lahkub meeskonna juurest niipea, kui mängijad kaotavad temasse usu.

Hollandlane viljeleb kaitsest lähtuvat mängustiili, mis on Unitedi fännid nurisema pannud – viimase kaheksa mänguga on löödud vaid kuus väravat. Samas on klubi Inglismaa kõrgliigas kolmandal kohal, liidrikohal asuvast Manchester Cityst vaid ühe punkti kaugusel. Van Gaal avaldas seepeale arvamust, et fännid oskavad tema tööd rohkem hinnata siis, kui ta on klubist läinud. Ennekõike on talle aga tähtis mängijate arvamus.

«Oluline on mängijate ja treenerite vaheline keemia. See on kõige tähtsam asi. Ja kui ma tunnen, et see side on olemas, annan endast alati parima. Kui mulle aga hakkab hetkekski tunduma, et keemia on kadunud, olen esimene, kes on valmis lahkuma. Seda on tõestanud juba mu varasem karjäär,» sõnas van Gaal. «Rahaküsimust arvestades ei ole ilmselt ühtegi treenerit, kes ise lahkuks, aga mina olen just selline mees.»

Van Gaal on kindel, et laob klubile väärt vundamenti. «Fännid peaksid meeskonda toetama, see annab mängijatele tohutult palju juurde. Tuleb aru saada, et vastaste mängu lõhkumine ei ole isegi Old Traffordil enam nii lihtne nagu varem. Oleme kodus väga hästi mänginud ja võõrsil mullusega võrreldes samuti. Aga vajame ikkagi fännide toetust,» sõnas hollandlane.

«Vahel hüüavad nad ikka, et rünnake-rünnake-rünnake, kuid me ründame niigi 70 protsenti mänguajast, sest pall on nii palju meie käes. Jah, võib-olla tahab rahvas näha rohkem tegutsemist karistusalas, pikki palle. Samas pole meil minu arust mängijaid, kelle peale pikki palle anda. Selleks peaksime kasutama ründajana Marouane Fellainit, kes pole tüüpiline ründaja. Kas peaksime ostma uue ründaja? Minu arust mitte,» märkis van Gaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles