Heleene Tambet uuendas poolmaratoni Eesti noorsoo rekordit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleene Tambet (paremal).
Heleene Tambet (paremal). Foto: Erakogu

USA-s New Mexico ülikoolis õppiv ja sealse naiskonna juures harjutav Heleene Tambet võistles täna Rock'n'Roll San Antonio poolmaratonil, kus sai 7. koha Eesti noorsoo rekordiga 1:14.58, parandades eelmist tippmarki üle kuue minuti, vahendab Jooksuportaal.ee.

Varasem Eesti noorsoo rekord kuulus 2007. aastast Olga Andrejevale ajaga 1:21.20. Tambet uuendas tippmarki suhtleliselt viimasel hetkel. «Mis siin salata, kuna mul on viimane kuu U23 klassis, siis see rekord oligi ainus põhjus, miks poolmaraton plaani sai võetud. Treeninud ma selle jaoks ei ole, pikimad jooksud mul on ligi 20 km,» ütles Tambet Jooksuportaalile.

Esimesed 8 kilomeetrit jooksis ta 1:16 rütmis, aga siis tuli terve miili jagu tõusu. «Pigem meenutas see Tehvandit kui seda, mida ma krossijooksus varem näinud olen. Ikka jube ronimine. Pärast ei julgenud tükk aega kella vaadatagi, mõtlesin, et kui nüüd 1:18 kirja saaks, oleks juba imeline. 1:14.58 valmistas finišis päris korraliku üllatuse,» lausus Tambet.

San Antonio poolmaratoni võitis Kara Goucher 1:11.11-ga. Tambet ei ole varem kordagi nii pikal distantsil oma võimeid proovinud. Seni on ta võistelnud enamasti murdmaajooksudel ja staadionil 5000 m ning 10 000 m distantsil. Tambeti nimele kuulub ka 10 000 m Eesti noorsoo rekord ajaga 34.32,68. «Ma tõesti nautisin poolmaratoni. Kindlasti oli lihtsam kui 10 000 m staadionil,» lisas Tambet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles