Bjørndalen võistleb taas murdmaasuusatamise MK-etapil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise kuningas Ole Einar Bjørndalen on tuntud oma hea suusakiiruse poolest ning seetõttu ei tasu väga imestada, et läbi aegade üheks parimaks laskesuusatajaks peetav norralane avab MK-hooaja taas hoopis murdmaasuusatajate seltsis.

Norra suusaliit otsustas nädalavahetusel Rootsis Gällivares peetava MK-sarja hooaja avaetapile sõitvasse koondisesse nimetada ka 36-aastase Bjørndaleni, seda suuresti tänu möödunud nädalavahetusel Norras Beitostølenis peetud norralaste traditsioonilisel hooaja avavõistlusel näidatud heale kiirusele.

Nimelt tegi Bjørndalen esmalt kaasa murdmaasuusatamise meeste 15 km vabatehnikasõidus, kus sai 9. koha, kaotades esikoha saanud venelasele Aleksandr Legkovile 1.12,3. Sellega oli ta paremuselt neljas norralane.

Pühapäeval peetud laskesuusatamise 15 km ühisstardiga sõidus tegi Bjørndalen koguni kuus möödalasku, ent lõpetas sellest hoolimata neljandana, kaotades samuti hea suusakiiruse poolest tuntud sõidu võitjale Emil Hegle Svendsenile vaid 23,9 sekundiga. Svendsen eksis nelja tiiru peale kolmel lasul.

«Reedeses vabatehnikasõidus polnud Ole Einar veel oma parimas vormis, aga pühapäeval oli tema suusakiirus märgatavalt parem,» kommenteeris Norra suusaliidu mänedžer Åge Skinstad portaalile biathlon-online.de. «Seetõttu otsustasime talle võimaluse anda. Meie jaoks pole oluline vanus, vaid see, kui kiiresti inimene suusatab. Ja meie jaoks pole ka vahet, kas ta on murdmaa- või laskesuusataja.»

Igatahes Gällivare on Bjørndaleni südames kahtlemata olulisel kohal, kuna 2006. aastal suutis ta seal esimese laskesuusatajana võita murdmaasuusatamise MK-etapi, olles parim 15 km vabatehnikasõidus.

Bjørndalen on oma karjääri jooksul võitnud 92 MK-etappi, neist üks siis murdmaasuusatamises. Lisaks on ta 68 korral jõudnud poodiumile, neist kahel korral murdmaasuusatamises.

Laskesuusatamise MK-sarja hooaja avaetapp on 1.-5. detsembrini Rootsis Östersundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles