Beckham: on aeg Venemaa ja Katari MM-turniire toetada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham.
David Beckham. Foto: SCANPIX

Eksjalgpallur David Beckham leiab, et korruptsioonist hoolimata on aeg asuda 2018. aastal Venemaal ja 2022. aastal Kataris toimuvate jalgpalli MM-finaalturniiride läbiviimist toetada.

Pärast seda, kui selgus, et mõlema nimetatud turniiri korraldusõiguse andmise protseduur oli korruptiivne, on avaldatud arvamust, et neilt riikidelt tuleks korraldusõigus ära võtta. Šveitsis kriminaaluurimist juhtiv peaprokurör Michael Lauber on avalikult kinnitanud, et ei kohku sellise sammu ees tagasi.

Beckhami arvates on aeg teha nüüd kõik selleks, et turniirid korralikult toimuksid, kuna uue hääletuse toimumine on ebatõenäoline. «Korruptsioon või mitte, aga need riigid on nüüdseks valitud. Tähtis on see, et jalgpall jõuab uutesse piirkondadesse,» vahendab The Telegraph Beckhami sõnu. «Kataris saab kõik korda. Nad teevad kõik, et MM selles maailmajaos edukalt toimuks.»

Beckhamilt küsiti ka, kas tema arvates hakkab õhk FIFAs puhtamaks saama. «Ei, nad on alles alguses. Palju tööd seisab veel ees,» vastas Beckham. «Seal valitseb selline segadus, et selle klaarimisega läheb aega. Mul on valus vaadata, kuidas seda ilusat mängu koheldakse ja juhitakse. See on põlastusväärne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles