Video: Nowitzki ja Porzingise esimeses duellis jäi peale veel sakslane

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristaps Porzingis (vasakul) üritab kaitsta Dallas Mavericksi staari Dirk Nowitzkit.
Kristaps Porzingis (vasakul) üritab kaitsta Dallas Mavericksi staari Dirk Nowitzkit. Foto: Frank Franklin II/AP

Korvpalliliigas NBA läksid esimest korda vastamisi 213 cm pikkune Saksamaa legend Dirk Nowitzki ja paljuski temaga võrreldav 20-aastane ja 221 cm pikkune lätlane Kristaps Porzingis. Seekord jäi peale veel 37-aastane Nowitzki, kes viskas 25 punkti ja aitas Dallas Mavericksil võita võõrsil New York Knicksi 104:97. Porzingis kogus oma 28-st punktist 12 viimasel veerandajal ja vedas suures kaotusseisus olnud Knicksi Mavericksile peaaegu järgi, ent võitu tal New Yorgile siiski tuua ei õnnestunud.

«Võrdlused on igati kohased. Kui teda minuga võrrelda, siis on ta kiiremini arenenud. Kui ma olin 20, olin väljakul surmani ehmunud,aga  tema teeb igas mängus keskmiselt peaaegu kaksikduubli. Tal on kõik olemas ja kuna ta on parem kui mina samavanuselt, siis ehk teeb võrdlus minuga talle isegi liiga,» kiitis Nowitzki pärast mängu lätlast.

13 võidu ja 9 kaotuse peale tõusnud Mavericks jätkab läänekonverentsis neljandal kohal, Knicks sai 10 võidu kõrvale 12 kaotuse ja on idakonverentsis 12. positsioonil.

Nowitzkist ja Porzingisest veelgi suurem Serbia hiiglane Boban Marjanovic (San Antonio Spurs) tegi ookeani taga oma punktirekordi, kogudes 119:68 võidumängus Philadelphia 76ersi üle 18 punkti ja 4 lauapalli. Tegu oli Spursi ajaloo suurima võiduga, varasem tippmark pärines 1995. aastast, kui toonane Vancouver Grizzlies alistati 49 silmaga. Sealjuures jäid täna Spursi poolt pingile põhimeestest Kawhi Leonard, Tim Duncan ja Manu Ginobili.

Spursile (18-4) tõi LaMarcus Aldridge 22 minutiga 26 punkti ja 9 lauapalli, Jonathan Simmons lisas 14 silma. NBA nõrgima meeskonnana jätkava 76ersi (1-21) poolelt kogusid Robert Covington, Nerlens Noel ja Nik Stauskas kõik 13 punkti.

Teised tulemused:

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 104:84
Miami Heat - Washington Wizards 103:114
Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 102:93
Chicago Bulls - Phoenix Suns 101:103
Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 90:88
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 106:110
New Orleans Pelicans - Boston Celtics 93:111

Vaata tabeliseise siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles