FIS leidis norralaste ülevõimu vähendamiseks uue lahenduse?

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug ja Martin Johnsrud Sundby.
Therese Johaug ja Martin Johnsrud Sundby. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) murrab pead, kuidas tuua vaheldust norralaste aina suuremaks muutuvale ülemvõimule murdmaasuusatamises. Järgmisest aastast võidakse seega areenile tuua segateatesõit, mis on näiteks laskesuusatamises saavutanud suure populaarsuse, kirjutas Norra rahvusringhääling.

«Viimatisel Lillehammeri etapil oli meeste teatesõidus stardis 14 rahvust, aga naiste seas vaid 8. Kahe mehe ja kahe naise osavõtul peetav segateatesõit tooks starti vähemalt 14 või 15 riiki ning võistlus pakuks palju põnevust,» ütles FISi murdmaakomitee juht Vegard Ulvang.

Paljudes riikides pole murdmaasuusatamise kandepind nii suur, et nad saaks välja panna konkurentsivõimelise teatenaiskonna või -meeskonna, aga FISi hinnangul on kahe tugeva naise ja kahe mehe leidmine oluliselt lihtsam. Pealegi tahab FIS segateatevõistlusega vältida Lillehammeris juhtunud olukorda, kus meeste teatevõistluses jõudsid poodiumile kolm erinevat Norra tiimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles