LeBron James kindlustas haruldase lepinguga oma tuleviku

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James
LeBron James Foto: SCANPIX

Maailma rikkaimaks inimeseks saada ihkav korvpalliliiga NBA staar LeBron James jõudis eesmärgile taas pisut lähemale, kui sõlmis eile sporditarvete tootja Nike'iga eluaegse sponsorlepingu.

Nike pole 44 tegutsemisaasta jooksul taolist kontrahti sõlminud ühegi sportlasega. Lepingu väärtust ei avalikustatud, küll teatas ESPN, et tegu on Nike'i läbi aegade suurima rahasummaga, mida ühele sportlasele eraldatakse.

Cleveland Cavaliersis mängiv 30-aastane James on Nike'i tiiva all juba 2003. aastast ja temanimelisi korvpalliketse müüdi 2014. aastal USAs kõige enam. Lisaks on kahekordne NBA meister raha kasvama pannud näiteks meediakompaniides ja kõrvaklappide äris.

Raha ja äri olid Jamesile äärmiselt olulised juba 2005. aastal. «Tahan järgmise 15-20 aasta jooksul tõusta maailma kõige rikkamaks inimeseks. See on üks mu eesmärke. Tahan olla miljardär,» sõnas ta toona AP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles