Suusaalade hooaja algus jääb talispordi arengumaade tasemele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa ja Raido Ränkel Lillehammeri võistlusel.
Aivar Rehemaa ja Raido Ränkel Lillehammeri võistlusel. Foto: NordicFocus

Suusaalade hooaja eel rääkisid Eesti sportlased peamiselt sellest, et võrreldes eelmise aastaga on asjad liikunud paremuse suunas: treenitud on rohkem, tingimused on paremad ja lootused saavutada MK-sarjas häid tulemusi kõrged. Hooaja avaetappidel jõudis aga kohale karm argipäev – esimeste võistluste saginast noppis ainsana MK-sarja punkte laskesuusataja Johanna Talihärm. Kuid temagi sõit oli esialgu vaid hetkeline sähvatus.  

Laskesuusatamisest. Nii nagu varasematelgi aastatel on probleem sõidukiiruses. Östersundi sprindis tegi Kadri Lehtla ühe möödalasu, ent kaotas võitjale 2.37 ja sai 62. koha. Nooruke Meril Beilmann kaotas aga puhtalt lastes 3.17.

15 km distantsil kaotas ühe trahviminuti saanud Talihärm võitjale 4.07. Poole lühemal rajal tegi ta kolm möödalasku ja kaotus oli sama suur. Need kõik on väga suured kaotused ja näitavad, et punktikohale jõuda on võimalik vaid veatult lastes ning isegi siis mitte alati.

Sama seis on meestega. Kõrgele kohale aitab vaid puhas laskmine. Kui aga tulejoonel ollakse ebatäpsed – nii juhtus Östersundi sprindis –, tuleb leppida kohaga esisaja lõpus. Ainuüksi fakt, et MK-sarja avaetapil ei pääsenud tagaajamisvõistlusele ükski eestlane, on kurjakuulutav.

Hooaja eel lubasid laskesuusatajad, et koostöös treener Asko Nuutineniga viiakse laskmine uuele tasemele. Esimesed võistlused seda ei näidanud. Täpselt lasti vaid suusarjal aeglaselt sõites. Tõenäoliselt ei jää Talihärmi punktid Eestile ainsateks, kuid ülemäära tihedat 40 parema sekka sõitmist ei maksa oodata.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles