Nõmme Kaljuga liitub Inglismaal õppinud väravavahtide treener

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüris Sahkur ja Nõmme Kalju tegevjuht Ehte Eamets.
Jüris Sahkur ja Nõmme Kalju tegevjuht Ehte Eamets. Foto: Nõmme Kalju pressiteenistus

Nõmme Kalju esindusmeeskonna ja klubi jalgpallikooli väravavahte hakkab treenima Inglismaal õppinud väravavahtide treener Jüris Sahkur.

«Vajasin muutust oma ellu ja soovisin väravavahtidega tegelda veelgi professionaalsemalt. Nõmme Kalju jättis mulle asjaliku mulje ning siin on võimalik areneda nii treeneri kui ka inimesena. Kalju pakkus mulle soovitud võimaluse ja ma tänan neid huvitava väljakutse eest,» sõnas Sahkur.

Nõmme Kaljus hakkab 25-aastane treener treenima esindusmeeskonna, duubelmeeskonna ja kõiki noortevõistkondade väravavahte. «Soovin Nõmme Kalju noormängijatega jagada oma teadmisi ning kasvatada kõrgel tasemel väravavahte. Eesmärgid on noortega areneda ratsionaalselt ja efektiivselt läbi võitude ja kaotuste,­» lisas Sahkur.

Kalju abitreener Sergei Terehhov kiitis samuti klubi uut liiget: «Mul on hea meel, et Kaljuga liitus ambitsioonikas väravavahtide treener Jüris Sahkur. Nüüd saab Siim-Sten Palm keskenduda ainult väravavahi rollile ja suudab pakkuda tõsist konkurentsi senisele esinumbrile Vitali Telešile. Usun, et Jüris suudab tõsta meie väravavahtide taset ning sulandub meeskonda hästi.»

2009. aastal asus Sahkur õppima Inglismaale Birminghami ülikooli spordimänedžeri ametit, kus tal avanes võimalus õppida ka väravavahtide treeneriks. Väravavahtide treenerite koolitustel on ta käinud rahvusvaheliselt Poolas ja Inglismaal, kus osales näiteks Inglismaa jalgpalliliidu poolt korraldataval treenerite koolitusel Engaging your Goalkeepers Conference 2015.

Sahkur on endine Eesti noortekoondislane, kes on esindanud U-19, U-21 ja U-23 koondist. Mullu esindas ta Rakvere Tarvase esindusmeeskonda, aidates läänevirumaalastel tõusta Premium liigasse.

Nõmme Kalju esindusmeeskond alustab 2016 hooajaks ettevalmistumist 14. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles