ManU tuulde lennanud sajad miljonid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Manchester Unitedi mängijad pärast Wolfsburgi käest saadud kaotust.
Pettunud Manchester Unitedi mängijad pärast Wolfsburgi käest saadud kaotust. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallis liigub aasta-aastalt aina rohkem raha ja see lubab ka üleminekuturul kulutada meeletuid summasid. Kahe viimase suvega on Manchester United uute mängijate hankimiseks kulutanud suurusjärgus 350 miljonit eurot, kuid reaalsuses on nad Euroopa absoluutsest tipust praegu siiski kaugel. 

2013. aastal pani ameti maha ManU legendaarne treener Sir Alex Ferguson ja seejärel polegi tiim enam jõudnud sellistesse kõrgustesse, nagu ollakse harjunud olema. David Moyesi juhendamisel tabas Manchesteri tiimi totaalne katastroof. Van Gaali käe all on olukord olnud stabiilsem, kuid ManU standardeid arvestades võib öelda, et stabiilselt kehv: rahul ei ole fännid ega ka endised mängijad. Praegu võibki tõdeda, et tehtud kulutuste ja seejärel saavutatud tulemuste vahel on suured käärid. Manchesteris oli aastaid tavaks, et Ferguson võttis meestest välja üle maksimumi. Nüüd kulutatakse sadu miljoneid, aga välja ei mängita isegi eeldatavat taset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles