Real ja Ronaldo püstitasid Meistrite liigas mitu vägevat rekordit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: SCANPIX

Teisipäeva õhtul näitas Meistrite liigas suurepärast hoogu Madridi Reali ründeäss Cristiano Ronaldo, kes saatis meeskonna 8:0 võidumängus Malmö üle vastaste puuri koguni neli palli. Sellega tõusis Ronaldo klubi legendide sekka.

Varem on Reali mängijatest eurokohtumises neli väravat suutnud lüüa vaid Ferenc Puskas, Alfredo di Stefano ja Hugo Sanchez. Enda suurimast konkurendist Lionel Messist jääb Ronaldo selles arvestuses veel maha, kuna Messi on suutnud ühes Meistrite liiga matšis lüüa parimal juhul 5 väravat.

Tänavusel alagrupiturniiril jäi Ronaldo arvele koguni 11 tabamust ning see näitaja on alagrupiturniiri arvestuses Euroopa tugevaima klubiturniiri rekord. Varasem tippmark kuulus 9 väravaga Donetski Šahtari ründajale Luiz Adrianole. Viimasel viiel hooajal on Ronaldo seejuures alati löönud terve Meistrite liiga hooaja peale kokku vähemalt kümme väravat.

Kuna lisaks Ronaldole sai Malmö vastu kübaratriki kirja ka Karim Benzema, oli tegu Meistrite liiga ajaloo esimese kohtumisega, kus kaks meest lõid vähemalt kolm väravat. Väga omapärase saavutusega sai hakkama ka Reali kaitsja Alvaro Arbeloa - hispaanlane on nüüd olnud Meistrite liigas ainsa mehena osaline kahes 8:0 võidumängus. Esmakordselt viibis ta 8:0 võidumängus platsil 2007. aastal, kui Liverpool alistas selle skooriga Besiktase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles