Tšehhi tippsuusataja tegi jahmatava ülestunnistuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Vrabcova-Nyvltova
Eva Vrabcova-Nyvltova Foto: SCANPIX

Tänavust suusatamise MK-sarja väga tagasihoidlikult alustanud Eva Vrabcova-Nyvltova tunnistas Tšehhi meediale antud intervjuus, et vaevleb toitumishäire küüsis.

Naine sai Ruka klassikasprindi kvalifikatsioonis alles 79. koha ja järgmisel päeval toimunud vabatehnikadistantsile enam ei startinud. Nüüd avas ta otsuse tagamaid. «Mul on söömishäire, kuid see on veidi erinev harilikust anoreksiast,» selgitas ta. Tšehhitar lisas, et ei saa toidukordadest kätte vajalikku kalorikogust ja seetõttu pole tal ka piisavalt energiat.

Naine viidi Soome etapilt Brno haiglasse, kus ta tunnistas, et pole viimasel ajal kuigi palju söönud. «Nüüd pean toituma kindla dieedi alusel. See peaks toimima,» vaatas Vrabcova-Nyvltova positiivsel tuleviku suunas.

29-aastane suusataja lõpetas möödunud aastal toimunud Tour de Ski üldarvestuse kuuenda kohaga. Faluni MMil sai ta 30 km klassikasõidus üheksanda koha. Sotši olümpial sai Vrabcova-Nyvltova samal distantsil viienda koha, medalist jäi lahutama alla 20 sekundi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles