Rahvusvaheline käsipall vallutab Eesti

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel hellitatakse Eesti käsipallisõpru suure koguse tipptasemel käsipalliga. Laupäeval ja pühapäeval peetakse Balti liigas 11 kohtumist, millest koguni 8 toimuvad Eestis! Lisaks kolmele võistlustules olevale Eesti klubile toovad külakosti veel viis meeskonda kolmest riigist. Erilist käsipalligurmaanlust serveeritakse Põlvas, kus toimub kahe päevaga neli kohtumist.

Pärast kahte nädalavahetust on alagruppide tabelid erinevate mänguarvude tõttu küll veidi ebaülevaatlikud, kuid A-alagrupis on ees tiitlikaitsja Minski SKA 6 punktiga (4 mängust). Järgnevad Klaipeda Dragunas 5 (4), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Viljandi HC mõlemad 2 (2), HK Ogre/Miandum 2 (3) ja Riia Celtnieks 1 (3) punktiga.

B-alagruppi valitseb hetkel ainus täiseduga jätkav meeskond tosina osaleja seas ehk Riihimäe Cocks 8 silmaga, järgnevad võrdselt 4 punktiga Põlva Serviti, Kaunase Granitas-Gaja-Karys ja Dobele Tenax (kõigil 4 mängust). 2 punkti on tabelis Bresti HC Meškovil ning ainsa tiimina nulli peal on Minski HC Vitjaz (mõlemal 3).

Värske Eesti karikavõitja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper läheb kodusaalis kahel päeval vastamisi Läti klubidega. Laupäeval tuleb külla Riia Celtnieks ja päev hiljem HK Ogre/Miandum, kes kolmapäeval Läti meistrivõistlustel 24:24 viigi tegid. «Ega meil väga head ülevaadet vastastest pole,» tunnistas kehralaste peatreener Indrek Lillsoo.

«Ogre on Balti liiga debütant ja Celtnieks mängis mullu Challenge liigas, aga usun, et vastas on võitluslikku käsipalli mängivad tiimid,» lisas Lillsoo. «Meil on kaks mängu kodus ja punkte siin kaotada ei tohi ehk siis eesmärgid on selged – kaks võitu! Aga loomulikult peame keskenduma täiega, sest nõrku vastaseid siin alagrupis pole.»

Kehralaste viimaste nädalate hea hoog sisaldas nii edasipääsu eurosarjas kui karikavõitu, aga Lillsoo näeb edus ka väikseid ohte. «Muidugi saadame heade tulemuste pealt sõnumi meeskonnale, et tuleb ka Balti liigas võidud noppida, aga samas on periood olnud väsitav ja head toonust nii kaua hoida pole kerge. Pisitraumad teevad samuti muret, aga õnneks ei midagi suurt,» kinnitas Lillsoo, et nädalavahetusele minnakse vastu täiskoosseisus.

Täpselt samade vastastega seisab laupäeval-pühapäeval vastamisi ka Viljandi HC, kel esmalt vastas HK Ogre/Miandum ja siis Celtnieks. Viimasega mängis Viljandi mulluses Balti Challenge Liigas ning tabelisse saadi siis võit ja viik. «Kohtusime ka Ogrega, hooajaeelsel turniiril Põlvas, aga neist mängudest ei saa kindlasti kaugeleulatuvaid järeldusi teha,» sõnas Viljandi HC peatreener Marko Koks.

«Balti liigas tekkis meie jaoks päris pikk paus, aga samas oli vahepealne periood täis pingelisi mänge nii eurosarjas, karikavõistlustel kui ka Eesti liigas,» kirjeldas Koks. «Eks saime ka valusaid kogemusi kõikjal, aga usun, et see kõik vaid karastab meid. Nädalavahetus toob meile kaks kodumängu ja punkte kaotada ei tohi – hiljem pole neid enam kuskilt tagasi võita.»

Lisaks kaotustele platsil, jäi Viljandi karikamängus Kehra vastu ilma ka ühest võtmemängijast, kui põlvesidemeid venitas Robert Lõpp. «Arstidega konsulteerides ei vaja ta õnneks operatsiooni, aga paar kuud me teda palliplatsil ei näe,» kinnitas Koks. «Noor mees, loodetavasti paraneb kiiremini ja on hooaja otsustavas faasis rivis tagasi.»

Eesti meister Põlva Serviti võõrustab nädalavahetusel suisa nelja mängu, õnneks ise ollakse siiski osaline vaid kahes. «Final Fouri tase päris ei ole, aga käsipallisõpradele kindlasti suurepärane võimalus näha kahe päevaga nelja tugevat klubi ühes saalis mängimas,» hindas Serviti peatreener Kalmer Musting.

«Pidanuksime algselt Vitjaziga mängima Vilniuses, nii et aja ja energia kokkuhoid on tohutu.» Põlvalaste laupäevane vastane Vitjaz jäi eelmises Balti liiga voorus üllatavalt napilt 22:27 alla just Bresti HC Meškovile, kes astub Servitile vastu pühapäeval. Mõlemad Valgevene klubid kohtuvad Põlvas veel ka B-alagrupi ainuliidri Riihimäe Cocksiga.

«Usun, et meile on parem, et tugevama konkurendiga mängima pühapäeval – saame neid päev varem analüüsida,» arvas Musting. Serviti on Valgevene meistermeeskonda Balti liigas esindava Meškovi reservidega kahel viimasel hooajal kohtunud viiel korral ja alati võitnud.

«Mingit küsimust ei saa olla, et tahame kahte võitu. Tegemist on kodumängudega ja hetkel tabeli lõpus olevate vastastega,» lisas Serviti juhendaja. «Nädal tagasi saime valusa kaotuse karikafinaalis, aga mäng oli väga hea ja toona tugevam võitis. Meil oli puudu angiinis vaevelnud väravavaht Eston Varusk, kes aga peaks nädalavahetusel platsil olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles