Laupäeval selguvad järgmise korvpalli EMi korraldajad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIBA logo.
FIBA logo. Foto: SCANPIX

Laupäeval otsustab FIBA Euroopa juhatus Münchenis, kes korraldab 2017. aasta korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri. Oma kandidatuuri on 2017. aastaks üles seadnud Soome, Iisrael, Poola, Rumeenia ja Türgi.

Nagu 2015. aastalgi, võib korraldajamaasid olla mitu ehk alagrupimängud võivad toimuda eri riikides. Valikuvariante on tegelikult kolm: kas korraldada esiteks kogu EM-finaalturniiri täies tükis, korraldada vaid üks alagrupp või korraldada üks alagrupp ja finaalfaas.

Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi sõnas kommentaariks: «Ennustama ei hakka, aga põhimõtteliselt on kaks varianti. Esiteks kõnelevad kõik numbrid ja loogika sellest, et õige on korraldada esimene faas ehk alagrupiturniir neljas eri riigis – selle kasuks kõneleb nii eelarve, pileti- ja reklaamitulu, mis oli 2015 a EMi puhul kordades suurem kui eelmistel EMidel. See oleks ratsionaalsest seisukohast õige.»

«Samas olen tajunud, et teatud riikidel on huvi ja surve korraldada kogu turniir. Näiteks Türgil (kus nt toimus 2010. aaasta MM-finaalturniiri – toim.). Seega peab FIBA tegema põhimõttelise otsuse,» lisas Kuhi.

Kuna tänavune finaalturniir oli tribüünide täituvuse poolest (Zagreb, Berliin, Riia, Montpellier) väga edukas, võib ühelt poolt eeldada, et FIBA jääb sama formaadi juurde ning korraldajariigid saaksid sel juhul endale valida ühe alagrupikaaslase. Peaks Eestil õnnestuma EMile pääseda ja Soome saama näiteks ühe alagrupi korraldusõiguse, on 2017. aasta sügisel Eesti fännidel jälle pidupäevad.

FIBA otsust on oodata laupäeval orienteeruvalt kell 13.15. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles