Gerd Kanter kandideerib ROK sportlaskomisjoni

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas, et 2016. a Rio olümpiamängude ajal toimuvate ROK sportlaskomisjoni valimistel kandideerib vabanevale neljale kohale 24 sportlast. Teiste seas läbis edukalt eelvaliku sõela ja jõudis Rio olümpiamängudel komisjoni liikmeks kandideeriva 24 sportlase hulka ka Eesti kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter. 

«Sport on olnud mu elu ja kirg viimased 20 aastat, mille jooksul on mul olnud au võistelda kolmedel olümpiamängudel ja võita neilt kaks medalit. Minu võidetud medalite taga on suur hulk kogemusi, mida ma soovin edasi anda ja jagada,» selgitas Kanter.

«Läbi tegevuse ROK sportlaskomisjonis oleks võimalus anda panus spordi arengusse sportlase jaoks kõrgeimal võimalikul tasemel. Sportlaskomisjoni liikmeks valimise korral tegutsen selle nimel, et sõltumata spordialast kõik sportlased oleksid koheldud ja toetatud võrdselt. Olümpialiikumise ja spordi propageerimisel seisan jätkuvalt puhta ja ausa spordi eest,» lisas Kanter.

Valimiste eel on kõige teravam olukord seoses Venemaa esindaja kahekordne olümpiavõitja teivashüppaja Jelena Isinbajeva kandidatuuriga, kuna dopingureeglite rikkumisega Venemaa Kergejõustikuliidu poolt ja kehtivate sanktsioonidega, ei pruugi Venemaa kergejõustiklased Rio olümpial üldse starti pääseda. Olukorda kommenteerides kinnitas ROK, et sanktsioonid Venemaale ei mõjuta Isinbajeva kandideerimist.

Tähelepanu keskmes on ka vasaraheitja Koji Murofushi, kes eelmistel valimistel 2012. a Londonis aktiivse valimis agitatsiooni tõttu diskvalifitseeriti. Jaapani vasarahiid kaebas vastuolulistel põhjustel määratud diskvalifitseerimise otsuse rahvusvahelisse spordiarbitraaži kohuskohtusse, kus sai ka õiguse.

Kandidaatide nimekirjas on esindatud kõik mandrid, 14 riiki ja 14 spordiala. Kandideerimas on võrdne arv mehi ja naisi, kellest 15 kandidaati on ühtekokku võitnud 33 olümpiamedalit ja neist 11 kuldset. Osalevatest riikidest seitse ei ole hetkel ROK liikmed.

Sportlaskomisjoni liikmete valimisel saavad osaleda kõik 2016. a Rio mängudel osalevad sportlased. Kokku kuulub ROK sportlaskomisjoni 12 liiget. Sportlaskomisjoni liikme volitused kestavad 8 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles