Klavani koduklubi teenis dramaatilise mänguga üle miljoni euro

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Bobadilla värav osutus Augsburgile mitmes mõttes väga hinnaliseks.
Raul Bobadilla värav osutus Augsburgile mitmes mõttes väga hinnaliseks. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani tööandja Augsburg alistas eile õhtul tänu Raul Bobadilla 89. minuti väravale Euroopa liigas võõrsil 3:1 Belgradi Partizani, sai oma alagrupis teise koha ning jõudis 32 parema hulka. Lisaks sportlikule edule tähendas võit Augsburgile ka kopsakat rahalist panust meeskonna eelarvesse.

Võidu eest on Euroopa liiga alagrupiturniiril ette nähtud 360 000 eurot, grupi teise koha eest 250 000 eurot ja 32 hulka jõudmise eest boonusena veel 500 000 eurot. Augsburg teenis seega eile õhtul 90 minutiga 1,11 miljonit eurot, mis on seesuguse väikeklubi jaoks väga arvestatav summa.

Nii hinnati Augsburgi tänavuse hooaja eelarveks umbes paarkümmend miljonit eurot, mis on Bundesligas tagantpoolt teine näitaja. Näiteks eelmisel hooajal maksti mängijatele palgrahana välja 19 miljonit eurot, kuid klubi rahakotti aitas kõvasti täiendada 21-aastase äärekaitsja Baba Rahmani suvine müük. Londoni Chelsea maksis ghanalase eest Augsburgile 20 miljonit eurot ning see summa võib sõltuvalt Rahmani mängude arvust tõusta 28,5 miljoni euroni.

Kui Augsburg peaks saama Euroopa liiga 32 parema hulgas soodsa loosi, alistama ka järgmise vastase ja jõudma 16 parema sekka, teenitaks hoobilt lisaks veel 750 000 eurot. Veerandfinaalikoht on sarjas väärt juba miljon eurot, 18. mail toimuva finaali võitjale on aga ette nähtud kuus miljonit eurot ning koht järgmise hooaja Meistrite liiga alagrupiturniiril.

Klavan ei saanud tööandjat eilses mängus aidata, sest viimase liigakohtumise järel diagnoositi tal peapõrutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles