Kes võtab Seli asemel üle EOK juhtimise: Tõnise või Šmigun-Vähi?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tõnise
Toomas Tõnise Foto: Peeter Langovits

Riigikohtu kriminaalkolleegium leidis, et Neinar Seli on süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumises. Seli, kes oli nii Tallinna Sadama nõukogu esimees kui ka Eesti Olümpiakomitee president, hääletas 2013. aasta oktoobris Tallinna Sadama nõukogu koosolekul otsuse poolt maksta Eesti Olümpiakomiteele 250 000 eurot toetust.

Kui Seli peab EOK presidendi kohalt taanduma, võtab vastavalt põhikirjale kuni järgmise täiskogu kogunemiseni ja uue presidendi valimiseni tema töö üle üks kahest asepresidendist. Praegu on selles ametis tööl Toomas Tõnise ja Kristina Šmigun-Vähi. Arvestades, et Šmigun-Vähi osas on jätkuvalt käimas Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) poolt algatatud juurdlus, on tõenäoline, et ameti võtab üle Tõnise.

Seli valiti EOK presidendiks 2012. aasta novembris, järgmised valimised peaksid toimuma 2016. aasta sügisel. Enne seda on täiskogu kogunemine võimalik vaid erakorraliselt ning ühe kümnendiku EOK liikmete kirjalikul motiveeritud nõudmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles