Seli asemik presidenditoolil vajab vähemalt 15 EOK liikme toetust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Tairo Lutter

Kui täna Riigikohtus lõplikult süüdi mõistetud Neinar Seli lahkub EOK presidendi ametist, tuleb talle leida asendaja. Vastavalt EOK põhikirjale valitakse president täiskogul, mis peaks korraliselt järgmisel korral kogunema 2016. aasta sügisel.

Vastavalt põhikirja punktile 19.3. on aga võimalik ka erakorralise täiskogu kokkukutsumine. «Erakorralise täiskogu kutsub kokku peasekretär täitevkomitee algatuse ja otsuse põhjal. Erakorralise täiskogu kokkukutsumist peab algatama ka 1/10 liikmete kirjalikul motiveeritud nõudmisel,» ütleb EOK põhikiri.

Neljaks aastaks valitava presidendi kandidaate – Seli nimetati ametisse 2012. aasta novembris – võivad üles seada kõik EOK liikmed. Põhikirja 22.2.2 punkti ütleb lisaks järgmist: «Ülesseatud kandidaatidest esitatakse täiskogule valimiseks isikud, kes on andnud kandideerimiseks kirjaliku nõusoleku, kelle esitamist toetavad vähemalt 15 EOK liiget ning kelle ülesseadmise dokumendid on saadetud EOK sekretariaati hiljemalt neli nädalat enne valimisi täiskogul.»

Kui Seli ametist lahkub, võtab tema kohused üle ajutiselt üks kahest asepresidendist ehk praeguse seisuga Toomas Tõnise või Kristina Šmigun-Vähi. «Presidendi ametist lahkumisel täiskogude vahelisel perioodil täidab presidendi ülesandeid täitevkomitee otsuse alusel kuni järgmise täiskoguni üks asepresidentidest,» ütleb põhikirja punkt 22.2.

EOK 15-liikmelisse täitevkomiteesse kuuluvad praegu Peep Aaviksoo, Kaia Jäppinen, Oliver Kruuda, Jüri Käo, Sandor Liive, Mati Lilliallik, Hanno Pevkur, Jaak Salumets, Edgar Savisaar, Helir-Valdor Seeder, Sven Sester, Urmas Sõõrumaa, Erich Teigamägi, Jaan Toots ja EOK sportlaskomisjoni esimees Ott Kiivikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles