Eesti saab täna Liechtensteini vastu suurriigi rolli nautida

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafika: Silver Alt

Eesti jalgpallikoondisele küllaltki edukaks kujunenud aastal annavad sinisärgid täna kodupublikule viimase etenduse, kui sõpruskohtumises astub neile vastu meist umbes 37 korda väiksema rahva­arvuga Liechtenstein.


«Meie jaoks on tegemist aasta viimase kodumänguga ja tahame panna korralikule hooajale kodus ilusa punkti. Teeme kõik, et see mäng võita,» tunnistas koondise peatreener Tarmo Rüütli. «Iga tulemusega võit on teretulnud. Eks lõpptulemus sõltub sellest, kuidas näkkab.»

Kui Eesti koondis paikneb FIFA (Rahvusvaheline Jalgpalliliit – toim) edetabelis 74. kohal, siis vaid 36 000 elanikuga Liechtenstein asub meist koguni 85 positsiooni võrra kaugemal. Vaatamata sellele olid eilsele Eesti koondise pressikonverentsile kohale tulnud ka külaliste ajakirjanikud.

«Olime ka ise alles hiljuti FIFA tabelis teises sajas ja suutsime nii mõnelegi probleeme valmistada. Oskame vastast hinnata ja teame, et pole ühtegi kerget mängu,» tunnustas Rüütli meeskonda, kes on valikkohtumistes suutnud alistada Läti ja Islandi ning viigistanud Portugali ja Slovakkiaga. «Reitingut ei saa kindlasti aluseks võtta.»

Kui tihtipeale peab Eesti koondis matšideks valmistudes eelkõige lähtuma kaitsest, siis mängus Liechtensteiniga ootab kodupublik kindlasti eestlastelt ründamist.

Kui vaadata selle aasta seniseid tulemusi, siis on eestlastel kirjas kolm võitu, kolm viiki ja neli kaotust – suurimaks võiduks on olnud seni kaheväravaline üleolek Serbiast ja Soomest (Eesti alistas Serbia 3:1 ning Soome 2:0).

«Keegi meestest ei arva, et meid on ootamas lihtne matš. Meie jaoks on raskem mängida selliseid kohtumisi, kus meil on kohustus võita,» tunnistas täna tõenäoliselt kaptenipaela kandev Konstantin Vassiljev.
Sel aastal koondise eest kolm väravat löönud ning nendest kaks ilusast kauglöögist võrku saatnud Vassiljevilt oodatakse täna kindlasti samasugust esinemist.

Võrreldes Eesti koondise tavapärase algkoosseisuga on tänases kohtumises suurimad muutused kaitsenelikus, kuna sel korral jäid koduklubide juurde nii koondise kapten Raio Piir­oja kui ka Ragnar Klavan.

Seega saavad kaitseliinis oma oskusi proovida ka teised mehed, eeldatavalt täidavad puudujate kohad Venemaal palliv Andrei Stepanov ning kohtumises Sloveeniaga algkoosseisu kuulunud Andrei Sidorenkov. «Tuleb valmistuda nagu igaks teiseks mänguks. Kui mõtleme, et tuleb kerge jalutuskäik, siis võib kehvasti minna,» sõnas kaitseliinis vägesid juhatama hakkav Taavi Rähn. «Kõik peavad näitama, et nad on valmis koondise eest mängima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles