Riigiprokurör: olen rahul, et Seli kaasuse kohtuotsus andis õigusselguse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus
Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus Foto: Liis Treimann

Juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus märkis, et tänane riigikohtu süüdimõistev kohtuotsus Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli toimingupiirangu rikkumise süüasjas andis lõpliku õigusselguse. Evestus ütles ERRi uudisteportaalile, et riigikohtu tänasest otsusest peab ta olulisimaks seda, et saadi lõplik õigusselgus selles, mis tingimustel on riigiettevõtete juhtorganite liikmed käsitletavad ametiisikutena.

«See on oluline andmaks tulevikus rikkumistele õiguslikke hinnanguid,» märkis Evestus. Evestuse sõnul on ta prokurörina rahul, et 2013. aastal alustatud kriminaalmenetlus päädis täna riigikohtu süüdimõistva otsusega. «Riigikohus nõustus nii prokuratuuri seisukoha kui kahe esimese kohtuastme otsustega, et Neinar Seli kuritarvitas oma ametiseisundit ja pani riigi aktsiaseltsi nõukogu liikmena avalikke ülesandeid täites toime korruptsioonikuriteo.­»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles