Rakvere pakkus senise hooaja suurima üllatuse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere meeskond.
Rakvere meeskond. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Kui eelmine võrkpallihooaeg lõppes, ütles mitu Eesti treenerit hooaja kokkuvõtteks, et liigatabeli lõppjärjestuse 8. koht ei peegeldanud Rakvere klubi tõelist taset. Praegu hoiab Rakvere Saja liigas 7. kohta ja seljataga on neli võitu järjest, ent tõeline üllatus serveeriti karikavõistluste finaali pääsemisega, kui kahel korral saadi kindlalt jagu Tartu Bigbankist.

Neljapäeva hilisõhtul võõral väljakul peetud kohtumises alistati Tartu 3:1, nädal varem peetud avamängus koguni 3:0. Ühtlasi lõpetati sellega Rakvere võrkpallifännide 18 aastat kestnud ootus, mil selle linna klubi mängis viimati karikafinaalis.

Hooajaeelsel pressikonverentsil ütles Rakvere meeskonna peatreener Urmas Tali, et üritatakse tugevamatele kanna peale astuda. Sellega on juba hakkama saadud: hiljuti saadi viiegeimilises mängus jagu Tallinna Selverist, Saja liigas on võidetud neli viimast kohtumist. Nüüd on kahel korral alistatud ka Tartu ja üks medal on sellest hooajast sellega juba kindlustatud.

Tali sõnul oli hooaja algus krobeline, sest lätlasest sidemängija Artis Caics sai vigastada. «See lõi meie rütmi segamini, kui olime valmistunud ühtmoodi, aga mängus ei saanud seda kasutada, sest Caics oli eemal. Kaotustest tekkis ebakindlus. Nüüd oleme asjad paika saanud ja mehed tegutsevad distsiplineeritult,» sõnas Tali. Hooaeg algas Rakverel kahe 2:3 kaotusega, siis jäädi 0:3 alla Tartule. «Nüüd oleme ise mitu 3:2 võitu võtnud. Eks me õppisime nendest hooaja alguses valusatest mängudest ja tegime järeldused ka. Mehed ei põle enam läbi, kui on otsustavad momendid käes,» kommenteeris peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles