Kupperi, Haasa ja maratonijooksjate võimalused Rio olümpiale pääseda suurenesid

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper.
Martin Kupper. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) teatas eile, et lõdvendas 17 võistlusala kvalifikatsiooninorme 2016. aasta Rio olümpiamängudeks.

Muuhulgas läksid normid kergemaks meeste kettaheites, naiste kõrgushüppes ja maratonijooksudes. Meeste kettaheites tuleb nüüd ületada 65 meetri piir senise 66 asemel. Eestlastest heitis Gerd Kanter mullu suvel 66.02 ja täitis ka tollase normi. Martin Kupper sai märtsis kirja koguni 66.67, aga siis ei saanud veel sel alal Rio norme täita. Suvehooajal jäi Kupperi parimaks 64.86.

Naiste kõrgushüppes on langetati normi sentimeetri võrra - 1.93 peale. Mullu jäi Eleriin Haasa laeks 1.91, aga tema isiklik rekord on 2014. aastal hüpatud 1.94. Kui tänavu emaks saanud Anna Iljuštšenko otsustab tippsportlase karjääri jätkata, siis võtab uue normi sihikule ka tema.

Meeste maratonis tuleb nüüd üle joosta aeg 2:19.00 (varem 2:17.00) ja naistel 2:45.00 (varem 2:42.00). Meestest pääseb kindlalt Riosse Roman Fosti, kes sai kirja küll 2:19.41, aga Riosse said ka Pekingi MMi 20 esimest. Fosti täitiski ülesande ja sai augustis Hiinas täpselt 20. koha. Novembris üritas hea tulemuse teha ka esimest korda maratoni läbinud Tiidrek Nurme, aga siis jäi kõhukrampide tõttu eesmärgist puudu üle 20 minuti. Naistest on kindlad Riosse sõitjad õed Liina ja Lily Luik.

Vaata kõiki uusi norme siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles