Saja Liigas seisab ees Eesti nädalavahetus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ - Bigbank Tartu
TTÜ - Bigbank Tartu Foto: Tairo Lutter

Võrkpalli Saja Liigas on alanud nädalavahetusel võistlustules vaid Eesti klubid, ent hoolimata naabritega toimuvate duellide ärajäämisest, säriseb eesootav põnevusest. Kas Rakvere Võrkpalliklubi võimas võiduseeria jätkub? Kas Pärnu on ka pärast seda nädalavahetust Saja Liiga liider või haarab juhtohjad Bigbank Tartu? Need on vaid paar põletavat küsimust, millele lähipäevad vastuse annavad.

Praeguse seisuga on Pärnu kogunud kaheksa mänguga 21 punkti, Tartul on üks punkt vähem. Kuidas on jõuvahekorrad aga enne pühapäevase kohtumise algust, on veel lahtine. Tartul seisab laupäeval kell 15:00 ees Lilleküla gümnaasiumis toimuv mäng TTÜ-ga, Pärnut ootab aga reis Lääne-Virumaale, kus kell 18:00 mängitakse Rakvere Võrkpalliklubiga, kirjutas volley.ee.

„Sel nädalavahetusel mängime mõlemad mängud võõrsil. Üks vastastest on rõõmus, motiveeritud ja tõusutrendis liikuv, teine tõenäoliselt natuke pettunud, aga samas üks Saja Liiga tabeliliidritest. Nagu võsitkonnale alati kombeks, läheb Pärnu Võrkpalliklubi mõlemat mängu võitma, meile on iga mäng tähtis,” võttis eesootava kokku pärnakate peatreener Avo Keel.

Rakvere Võrkpalliklubi kaotas viimati 21. novembril võõrsil Jelgavale. Pärast seda on võidetud neli järjestikust mängu Saja Liigas ja karikasarjas kahel korral Bigbank Tartut, millega meeskond tagas 18-aastase pausi järel koha Eesti karikavõistluste finaalis. „Laupäeval üritame Saja Liiga liidervõistkonna Pärnu VK vastu oma võiduseeriat jätkata, kuigi see ei saa olema kerge. Pühapäevases mängus TTÜ-ga on mõlemal võistkonnal palju kaalul, et tabeliseisu parandada,” lausus Rakvere klubi peatreener Urmas Tali.

TTÜ juhendaja Janis Sirelpuu sõnul läheb sel hooajal nende peatähelepanu rohkem sellele, kuidas oma väljakupoolel asjadega hakkama saadakse, kui sellele, kes teisel pool võrku pallib. „Meie hea mängu eelduseks on korralik pallingu vastuvõtt. Kahjuks on see element meil viimasel ajal loodetust nõrgemaks osutunud. Kui suudame seal juurde panna, oleme meeskonnana võimelised mängima palju paremat võrkpalli,” rääkis TTÜ peatreener.

Viiendas nädalavahetuse mängus lähevad laupäeval kell 16:00 Paides vastamisi Järvamaa Võrkpalliklubi ja Selver Tallinn. „Meie eesmärgiks on olla võidukad ja samuti võiks vahelduseks väljakul veeta vähem kui 2,5 tundi ühe kohtumise kohta,” ütles Selveri meeskonna peatreener Rainer Vassiljev. On ju pealinnaklubil käimas tõeline maratonmängude seeria, sest kahel viimasel nädalavahetusel on mõlemad nende Saja Liiga mängud kestnud viis geimi. Veel nädal tagasi minnes saab sinna lisada ka karikavõistluste veerandfinaali korduskohtumise, mis toimus 21. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles