Henri Anier tegi suurepärase debüüdi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier.
Henri Anier. Foto: Erik Prozes

Pikalt vigastusega maadelnud Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anier tegi viimaks debüüdi Šotimaa esiliigas mängiva Hiberniani meeskonna eest. Anier sekkus Falkirki vastu vahetusest 86. minutil ja andis 1:1 viigiväravale resultatiivse söödu.

Võrdses kohtumises haaras Falkirk juhtohjad 84. minutil, kui täpne oli Lee Miller. Seejärel otsustas Hiberniani peatreener tänavu esimest korda varumeestepingil istunud Anieri väljakule vahetada ja eestlane suutiski kodumeeskonnale viigipunkti päästa. Teisel lisaminutil andis ta täpse söödu Martin Boyle’ile, kes palli lähedalt värava keskele lükkas. Rohkem väravaid täna ei löödud ja 1:1 viigiga mäng lõppeski.

Šotimaa esiliigas hoiab Hibernian 38 punktiga teist kohta. Fakirk jääb kolmandana neist kuue punkti kaugusele. Liider on 41 punkti kogunud Glasgow Rangers.

Anieri jaoks oli tegemist väga oodatud tagasitulekuga, kuna viimati käis ta väljakul juunis toimunud Eesti ja Soome maavõistluses. Klubijalgpalli mängis ründaja viimati 9. mail, kui käis väljakul Šotimaa kõrgliigas Dundee Unitedi särgis. Ka praegu kuuluvad Anieri mängijaõigused Unitedile, kuid laenulepingu alusel mängib ta Hibernianis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles