Video: Klavani ja Augsburgi eduloo vundament

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augsburgi kodustaadionil on iga ilmaga täismaja
Augsburgi kodustaadionil on iga ilmaga täismaja Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Augsburg on viimase kümnendi jooksul teinud tohutu arenguhüppe. Paljude muude detailide juures on klubi eduloo ülioluliseks komponendiks 2009. aastal valminud 30 000 pealtvaatajat mahutav WWK Arena, kus klubi oma kodumänge peab.

Veel hooajal 2005/2006 mängis Augsburg Saksamaa tugevuselt kolmandas liigas, kuid juba järgmiseks aastaks kerkiti 2. Bundesligasse. Tugevuselt teisel liigatasemel tehti kaasa kuni hooajani 2010/2011, kui saavutati liigas teine koht ja tõusti esimest korda klubi ajaloos tippseltskonda. Just tol hooajal mängiti esimest korda vastvalminud uuel staadionil.

Kui esimesel kahel hooajal pidi Augsburg Bundesligasse püsimajäämise nimel kõvasti vaeva nägema, siis viimasel kahel aastal on liiga lõpetatud kehaksanda ja viiendana. Kevadel kvalifitseeruti esimest korda ajaloos Euroopa liigasse, kus lunastati ka alagrupist edasipääs.

Bundesliga Youtube’i kanal avaldas WWK Arenat tutvustava videoloo, kust saab aimu, kui suurt rolli uue staadioni avamine klubi eduloos tegelikult mängib. Fännide abiga on staadionist tehtud tõeline kindlus, kus mitte ühelgi vastasel kerge ei saa olema.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles