Eesti teatenelik võeti Hochfilzenis rajalt maha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla
Kadri Lehtla Foto: Tairo Lutter

Hochfilzenis toimuval laskesuusatamise MK-etapil oli täna kavas naiste teatesõit, kus eestlannad said viimase ehk 22. koha.

Koondisesse kuulusid täna Kadri Lehtla, Johanna Talihärm, Kristel Viigipuu ja Meril Beilmann. Esimese vahetuse teinud Kadri Lehtla tõi naiskonna teatevahetusse 18. kohal, jäädes liidrikohal olnud Tšehhile alla 41,3 sekundiga. Laskmine õnnestus Lehtlal hästi, ühelegi trahviringile ta minema ei pidanud.

Teisena läks rajale Johanna Talihärm, kuid vahetuse lõpuks oli naiskonna kaotus liidrile juba 3.41,6. Tiirudes eksimise tõttu oli Talihärm sunnitud minema ka kahele trahviringile. Kolmandat vahetust sõitnud Kristel Viigipuu  kaotas liidrile juba 6.02,7. Ankrunaine Meril Beilmann tegi küll ilusa laskmise, kuid võeti seejärel rajalt maha. Aja kokkuhoiu mõttes kehtib laskesuusatamises reegel, et teatevõistlustel ei lasta võistkondadel lõpuni sõita, kui kaotust võitjale on kogunenud enam kui ringi jagu.

Etapi võitis Itaalia naiskond, kes edestas põnevas finišiheitluses 0,2 sekundiga Saksamaad. Kolmandana jõudis poodiumile Ukraina (13,1). Esikuuikusse mahtusid veel Poola, Prantsusmaa ja Tšehhi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles