Võimas! Kelly Sildaru näitas ässadele koha kätte ja võidutses mainekal Dew Touril

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Dew Touril.
Kelly Sildaru Dew Touril. Foto: Kelly Sildaru/Facebook

Vigursuusataja Kelly Sildaru näitas Colorados Breckenridge'is peetaval Dew Touril täna suurepärast minekut, kui ta teenis naiste pargisõidus esikoha.

Sildaru esimene sõit tänasel võistlusel ebaõnnestus, kui ta kukkus sõidu alguses ja sai kirja 7,80 punkti. Teises sõidus tegi Sildaru suurepärase esituse, kui ta kogus 90,80 punkti ja noppis Dew Touril esikoha.

Teiseks tuli 2013. aastal X-mängudel pargisõidus võidutsenud norralanna Tiril Sjåstad Christiansen (86,00). Kolmanda koha saavutas poolfinaalis parima tulemuse saavutanud ja tänavu X-mängudel võidutsenud rootslanna Emma Dahlström (83,40).

Sotši olümpiamängudel pargisõidus kuldmedali võitnud kanadalanna Dara Howell pidi täna leppima 29,6 punkti ja kuuenda kohaga.

Autasustamisel uuris võistluse teadustaja noorelt eestlannalt, mida see talle näitab, et ta on 13-aastaselt juba Dew Touri võitja. «Seda, et ma olen hea,» sõnas rõõmsameelne Sildaru.

Lühikese kommentaari andis Sildaru ka teise sõidu järel. «Olen väga õnnelik. Mul läheb siin hästi,» märkis ta.

NBC Sportsi kommentaatorid olid Sildaru võistlusest samuti vaimustuses ja teatasid, et eestlanna nimi tasub tulevikku silmas pidades kindlalt meelde jätta. «Ma ei tea siiani, kuidas ta neid trikke teeb,» tõdeti NBC Sportsi eetris. «Sõnu polegi vaja, kui ta teeb nii häid sõite.»

Dew Touri naiste pargisõidu tulemused (finaalis osales 6 sportlast):

1. Kelly Sildaru 90,80 punkti

2. Tiril Sjåstad Christiansen (Norra) 86,00

3. Emma Dahlström (Rootsi) 83,40

4. Johanne Killi (Norra) 77,20

5. Yuki Tsubota (Jaapan) 74,20

6. Dara Howell (Kanada) 29,60

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles