Tõnis Sildaru võidust: närvikõdi oli täna suur

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Sildaru (paremal) ning Kelly Sildaru (keskel).
Tõnis Sildaru (paremal) ning Kelly Sildaru (keskel). Foto: Erakogu

Vigursuusataja Kelly Sildaru näitas Colorados Breckenridge'is peetaval Dew Touril täna suurepärast minekut, kui ta teenis naiste pargisõidus esikoha. Sildaru esimene sõit tänasel võistlusel ebaõnnestus, kui ta alguses kukkus ja sai kirja 7,80 punkti. Teises sõidus tegi Sildaru suurepärase esituse, kui ta kogus 90,80 punkti ja noppis Dew Touril esikoha.

«Oleme väga rahul. Närvikõdi oli suur. Esimese sõidu kukkumise järel oli ta ikka endast väljas. Teise sõidu stardis olid tal silmad natuke märjad. Kui sõidu algus juba õnnestus, siis tuli ka pingelangus ja keskendumine paranes,» rääkis Tõnis Sildaru Postimehele.

Kui eile jäi võistlus tugeva tulle tõttu ära ja lükati tänaseks, siis täna saidki võistlejad nautide päikesepaistelist ilma. «Täna oli täielikult tuulevaikne ilm. Kuna terve öö oli aga lund sadanud, siis oli rada aeglne,» märkis Tõni Sildaru, et päris ideaalsed olud siiski polnud.

Võiduga kaasnes ka uhke karikas, mis võib nüüd Sildarudele valmistada veidike peavalu. «See on ikka korralikult suur. Ma ei kujuta praegu ette, kuidas selle Eestisse toome.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles