Suur võit käes, nüüd ootavad Sildarut X-mängud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Dew Touril.
Kelly Sildaru Dew Touril. Foto: Kelly Sildaru/Facebook

13-aastane vigursuusataja Kelly Sildaru jõudis eile karjääri kõige kõlavama saavutuseni. USA ühe suurema telekanali NBC kommentaatorite ahhetuste saatel Colorados Breckenridge'is pargisõidus mäest alla kihutanud noor eestlanna pani ühel mainekamal ekstreemspordivõistlusel kõik nimekad konkurendid paika ja teenis Dew Touril esikoha.

Ka varem mõnele maailma absoluutsele tipule koha kätte näidanud Sildaru seljatas nüüd kõik selle spordiala vägevad korraga. Nooruse tõttu veel tiitlivõistlustel ja MK-sarjas mitte starti pääsev Sildaru tegi Dew Touril selja prügiseks tervel Sotši olümpiamängude esikolmikul ning viimaste X-mängude võitjatel.

Suurele sportlasele kohaselt pakkus eestlanna eile pöidlahoidjatele ka närvikõdi. Avasõidul kukkus Sildaru kohe raja alguses ja seejärel lihtsalt mäest alla sõites sai ta kirja vaid 7,80 punkti, mis jättis ta kuue finalisti seas viimasele kohale. «Närvikõdi oli suur. Esimese sõidu kukkumise järel oli ta endast väljas. Teise sõidu stardis olid tal silmad natuke märjad. Kui sõidu algus juba õnnestus, tuli ka pingelangus ja keskendumine paranes,» rääkis Tõnis Sildaru pärast võistlust Postimehele.

Teises sõidus näitaski eestlanna klassi. Dew Touri koduleht kirjutas, et Sildaru näitas otsustavas sõidus pöördeid kõigis neljas suunas ja demonstreeris reilidel head tehnikat. Hüpetel tegi Sildaru trikid nimetustega switch right 900, right corked 720, switch left 900 ja left 720, maandudes kõigil suurepäraselt. Kõik neli eelpool nimetatud trikki kuuluvad raskemate kilda ning seda, et Sildaru suutis need sooritada veatu tehnikaga, näitab ka kohtunike poolt talle antud esikoha toonud lõppsumma 90,80 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles