Klavani koduklubi seostatakse vastuolulise ründetähega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Kiessling
Stefan Kiessling Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Augsburg huvitub Saksamaa meedia teatel riigi ühe parema tipuründaja Stefan Kiesslingu palkamisest.

Kiessling on alates 2006. aastast mänginud Leverkuseni Bayeri ridades, kuid tänavu pole mees oma rolliga päris rahule jäänud. Ta on Bundesligas löönud 16 mänguga kõigest 3 väravat (neist 2 viimases mängus Mönchengladbachile) ja jäänud selgelt suvel ostetud Javier Hernandezi varju.

31-aastane ründaja tunnistas meediale, et pole olukorraga rahul. «Mõtlen selle (klubivahetuse – toim) peale. Pean karjääri lõpus ka endale mõtlema. Tahan veel mängu nautida,» ütles 31-aastane ründaja.

Bild kirjutab, et ründaja teenetest on huvitatud Mainz, Hannover, Ingolstadt ja Augsburg. Klavani tööandja toetub ründes peamiselt Raul Bobadillale ja lisajõud kuluks igal juhul ära.

Augsburgi mänedžer Stefan Reuter tunnistas aga kohalikule ajalehele, et ilmselt on Kiesslingu puhul tegemist liiga kalli mehega. «Ta ei kuulu meie suurusjärku. Ma ei suuda ette kujutada, et tema palkamine majanduslikult võimalik oleks,» ütles Reuter. Samal ajal näitab Augsburg aga head mängu Euroopa liigas, kus tänavu on teenitud üle miljoni euro. Lisaks müüdi suvel äärekaitsja Baba Rahman 20 miljoni eest Chelseasse.

Kui tänavune hooaeg välja arvata, siis on Kiessling olnud Saksamaal tõeline väravatemasin. Kokku on ta Leverkuseni eest löönud 155 tabamust ja hooajal 2012/2013 oli ta 25 väravaga Bundesliga suurim skooritegija.

Kuigi teda on peetud Saksamaa üheks paremaks tipuründajaks, on Kiessling pidanud rahvuskoondise eest vaid kuus mängu. Pärast 2010. aasta MMi finaalturniiri teatas Kiessling, et tema peatreener Joachim Löwi käe all enam ei mängi. Ka Löw pole vaevunud mehele enam kutseid saatma.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles