Meistriliiga kalender arvestab senisest enam euromänge pidavate klubidega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Viktor Burkivski

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak kirjeldas, kuidas sündis täna avaldatud Premium liiga uue hooaja kalender.

«Seekord tegi jalgpalliliit kalendri käsitsi, kuna asjaolusid, mida selle koostamisel tuli arvesse võtta, oli ebaharilikult palju ja see välistas loosimise. Kalendri koostamise põhimõtted rääkisime klubidega läbi dialoogkohtumistel, kalendri valmimisel oli klubidel aega anda oma kommentaarid, mida võimaluste piires arvestati. Kalendri koostamine oli väga keeruline, aga ma arvan, et tulemusega võib rahul olla,» märkis Pohlak.

Esmakordselt viidi kalendrisse sisse põhimõte, mille järgi Eestit Euroopas esindavad klubid ei mängi kahe euromängu vahel liigakohtumisi. Kalendri koostamist mõjutas oluliselt esmakordselt 24 koondisega mängitav EM-finaalturniir, sest kolme alagrupikohtumise pidamine päevas ei jäta liigajalgpalliks ruumi, mistõttu on juunikuus tavalisest vähem mängupäevi, see aga toob kaasa nädalasiseste mängude loogika muutumise ja rohkem mänge valgustusega. Nii näiteks toimub 2. voor nädala sees täielikult kunstvalgustusega.

Kalendrit mõjutas ja tavapärast mängurütmi muutis ka nõuetekohase kunstmuruväljaku puudumine Rakveres ja Sillamäe väljaku piiripealne olukord, piiratud hulk kunstvalgustusega murustaadione ning samuti Eesti Televisiooni otseülekannetega seotud nõuded.

«Analüüsisime iga meeskonna mängugraafiku detailselt läbi ja saatsime sellest väljavõtte igale klubile, kus kirjas kõikide klubide kodu- ja võõrsil mängude rütm, otseülekande mängude hulk eraldi iga meediakanali ja kodus-võõrsil kohtumiste lõikes, samuti tabeli, mis näitab, et iga klubi mängib Narva Transi vastu ühe korra kunstmurul ja ühe korra murul ning tabeli, kust on hõlbus leida konkreetse vastasseisu kuupäevi,» selgitas Aivar Pohlak.

JK Narva Trans mängib murul kodumängud 10.-27. vooruni, Nõmme Kalju FC ja Tallinna FC Infonet mängivad terve hooaja kunstmurul. Ülejäänud klubide puhul toimub üleminek kunstmurult looduslikule murule aprilli alguses.

Premium liiga saab uuel aastal avapaugu reedel, 4. märtsil kell 19, kui vastamisi lähevad Tartu JK Tammeka - JK Narva Trans. Avavoorus lähevad vastamisi ka möödunud hooaja kaks paremat, FC Levadia - FC Flora. Teistes vastasseisudes pistavad rinda Nõmme Kalju FC - JK Sillamäe Kalev, Pärnu Linnameeskond - Rakvere JK Tarvas ning Paide Linnameeskond - Tallinna FC Infonet. Viimane voor toimub laupäeval, 5. novembril.

Hooaja avamine leiab aset teisipäeval, 1. märtsil 2016 kell 14. Superkarikafinaal FC Flora - Nõmme Kalju toimub samal õhtul kell 19 Sportland Arenal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles