Gert Kullamäe Rocki koondislaste nigelast vormist, esile tõusnud Petrukonisest ja heast emotsioonist

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe mängijatesse võitlusvaimu süstimas.
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe mängijatesse võitlusvaimu süstimas. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond alustab homme mänge FIBA eurosarja 32 parema meeskonna hulgas. Nagu teada, siis R-grupi vastased on rasked: Prantsusmaa liiga viies Chalon, paar hooaega tagasi Euroliigas mänginud Itaalia klubi Cantu ja sel hooajal korduvalt Kalev/Cramoga madistanud Krasnojarski Jenissei. Esimeseks vastaseks on võõrsil Chalon.

Viimasel ajal nigelaid esitusi näidanud Rock tegi laupäeval korraliku mängu ja alistas koduväljakul Rapla Avise kindlalt 74:52. Samale tiimile oldi varem Eesti liigas kaotatud ja teisipäeval jäädi alla ka TTÜ-le.

«Väga suurt hingevalu polnud, TTÜ vastu tuli tööõnnetus sisse, selliseid asju juhtub. Aga Rapla mängus jäin rahule mitme komponendiga, eriti kaitsega. Emotsionaalse poole pealt on loomulikult hea, et niimoodi võitsime. Ei taha muidugi Rapla kohta midagi halvasti öelda, aga Chalonis on hoopis teisest klassist mängijad ja neid meeskondi ei saa siiski omavahel võrrelda,» selgitas Kullamäe.

Rock on mõned nädalad tegutsenud ilma ääremängija Brian Harperita, kes on jätkuvalt hädas hüppeliigese vigastusega. Kullamäe sõnul tuleb Harper Prantsusmaale kaasa, aga tema platsile jooksmine on enam kui küsitav. Üpris hõredas eesliinis on oma võimaluse hästi ära kasutanud leedulasest keskmängija Karolis Petrukonis, kes on mitmeski kohtumises tõusnud Rocki parimaks pikaks.

«Ta on võrreldes möödunud hooajaga kindlasti edasi läinud. Siin on mitu tegurit. Ta on siin teist hooaega, treenerid tunnevad teda paremini ja meie oskame teda paremini ära kasutada. Teisest küljest teab tema, mida treenerid temalt tahavad ja nõuavad. Lisaks on ta püüdlik ja valmis panustama sellesse, et tal paremini läheks. Abitreener (Toomas) Kandimaa teeb Petrukonisega hommikuti suurepärast individuaalset tööd ja on näha, et ta on tänu sellele läinud enesekindlamaks. Ta on igas mõttes hoopis teine Petrukonis kui eelmisel aastal,» rääkis Kullamäe 212 cm pikkusest tsentrist.

Kuigi sügis on paljudele Rocki palluritele, eriti Eesti koondislastele, raskelt kätte tulnud, siis Kullamäe loodab, et ehk suudetakse just tähtsateks euromängudeks senisest parem vorm saavutada. «Usun küll, et koondislased kosuvad aina enam, just individuaalses plaanis. Olen vaadanud erinevaid sarju alates Euroliigast kuni muude liigadeni välja. Need mängijad, kel oli raske suvi, on vormiga päris suures hädas olnud. Minu lootus ongi see, et mängijad hakkavad ennast individuaalselt paremini tundma ja siis on võimalus ka meeskondlikuid asju paremini lahendama hakata.»

Rocki treenerid ja mängijad jälgisid eile kohapeal Kalev/Cramo võidumängu Jenissei üle, kellega minnakse esmakordselt vastamisi jaanuari keskel. «Jenissei on täitsa mängitav vastane, ka meie jaoks. Midagi üle mõistuse ei ole, aga see oli ka varem teada - oleme FIBA sarjas Saraatovite ja Samaaradega suutnud mängida küll, VTB sarja keskmikud pole midagi ulmelist. Olen sel hooajal Jenissei matše varem ka näinud, aga nüüd said mängijad ka kohapeal vaadata, mida nad teevad ja kuidas nad individuaalselt tegutsevad,» ütles Kullamäe.

Chaloni ja Rocki kohtumine algab homme Eesti aja järgi kell 21.00. Sarnaselt Cantule mängis ka Chalon hooajal 2012/2013 Euroliigas. Viimastel aastatel nii kõrgele pole küünditud, aga Prantsuse liigas on vähemalt play-off'i siiski pääsetud. Sel hooajal hoitakse kaheksa võidu ja nelja kaotusega viiendat positsiooni, sealjuures on võidetud neli mängu järjest.

Nagu paljude teiste Prantsuse klubide puhul, toetub ka Chalon ameeriklastele, keda on tiimis viis tükki. Lisaks mängib olulist rolli nii Bulgaaria kui Prantsusmaa passiga Ilian Evtimov. Kohalikud pallurid viibivad platsil keskmiselt 10-15 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles