Inglise leht: Blatter ja Platini tasuvad korruptsiooni eest ränga karistusega

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter ja Michel Platini.
Sepp Blatter ja Michel Platini. Foto: SCANPIX

Inglise ajaleht Guardian kirjutas täna, et korruptsioonisüüdistuste tõttu Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) eetikakomitee uurimise all olevad vutijuhid Sepp Blatter ja Michel Platini saavad eetikakomiteelt järgmise nädala alguses vähemalt seitsme aasta pikkused jalgpallis tegutsemise keelud.

Praegu on mõlemad ajutise 90-päevase keelu all, mis jõustus oktoobris. Pikalt ennustati 79-aastasele FIFA presidendile Blatterile ja 60-aastasele UEFA juhile Platinile süüdimõistmise korral eluaegset keeldu, aga sellest nad ilmselt pääsevad. Ent Guardian kirjutab, et seitse aastat on piisavalt pikk aeg, et tegelikkuses nende jalgpallialane karjäär lõpetada.

FIFA süüdistab Platinid 1,87 miljoni euro suuruse «sobimatu makse» vastuvõtmises. Platini on väitnud, et Sepp Blatteri tehtud makse näol oli tegu töötasuga varasematel aastatel osutatud teenuste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles