Flora treeningumahud lähenevad tippklubide tasemele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora juhendaja Norbert Hurt (keskel) saabub hooaja esimesele treeningule
Flora juhendaja Norbert Hurt (keskel) saabub hooaja esimesele treeningule Foto: Mihkel Maripuu

Valitsev Eesti jalgpallimeister FC Flora on puhkuselt naastes konkurentidega võrreldes heas seisus. Kui teised tiitlipretendendid alles komplekteerivad järgmise hooaja meeskonda, siis Flora läheb uuele aastale vastu vana tuumikuga, kus reeglit kinnitavad vaid paar erandit. Peatreener Norbert Hurt väitis juba pärast meistritiitli võitmist, et eelmine hooaeg oli järgmise vundament.

Kuu aega puhkust oli Hurda sõnul paras aeg, mil sai mõtted jalgpallist eemale, kuid tunnistas, et lõpuks kibeles ta tagasi meeskonna juurde. «Puhkuse algfaasis tahtsin jalgpallist kaugemal olla ega mõelnud eriti sellele. Viimasel nädalal tuli aga väga palju töömõtteid: soov tulla tagasi, soov näha mängijaid ja soov hakata meeskonda uuesti üles ehitama.»

Koormus tõuseb

Osaliselt liigub meistermeeskond mööda sissetallatud rada, kuid teisalt loodetakse talvega teha hüpe tipptaseme poole. «Teame, et meeskond pole seni saavutanud selliseid koormusi, nagu on tippmeeskondadele tavaks. Eesmärk on selles vallas suur samm edasi astuda,» rääkis Hurt eilse treeningu eel. «Meil on olemas meeskonna jagu mängijaid, kellele on vähemalt poolteist aastat kindla süsteemi alusel põhja laotud. Olen kindel, et mehed on järgmiseks sammuks valmis.»

Hurt selgitab, et tuumiku säilitamine on sellises töös ülimalt oluline, kuna pidevalt mängijaid vahetades läheb tase ebastabiilseks. «Uutel meestel on oht saada vigastada ja koormusega mitte toime tulla. Neile on palju asju vaja nullist õpetada. Kuna meie jätkame sisuliselt sama koosseisuga, siis on meil ka reaalne võimalus selles vallas areneda,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles