Aasta viimane voor toob Kehra ja Serviti tulise vastasseisu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra ja Serviti vaheline kohtumine.
Kehra ja Serviti vaheline kohtumine. Foto: Marko Saarm

Käsipalli Eesti meeste Meistriliigas peetakse selle aasta ja teise ringi viimane voor, kus kohtuvad HC Viimsi/Tööriistamarket – Audentes SK, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Põlva Serviti ning Viljandi HC – SK Tapa. Mänguvaba on Aruküla SK, Kehra ja Serviti vahelisest mängust teeb otseülekande Postimees.ee. Kohtumine peetakse kolmapäeval, 16. detsembril kell 19.

Kehra ja Serviti on tänavu kohtunud kahel korral. Meistriliiga avaringis oli Serviti septembri keskel kodus parem 27:26, detsembri alguses Viljandis toimunud karikafinaali võitis Kehra 35:33.

«Serviti tahab karikafinaali eest meile kätte maksta,» ei varjanud kehralaste peatreener Indrek Lillsoo. «Meie meeskond on vaimselt küll natuke väsinud, kuid mängime kodus ja tahame uuele aastale liidrina vastu minna. Tuleb võitluslik kohtumine, aga mitte nii närviline kui karikafinaalis, sest praegusel matšil on vähem kaalul. Samuti saab meeste vahel mänguaega võrdsemalt jagada,» selgitas Lillsoo.

Serviti juhendaja Kalmer Musting ei hakka kohtumist üle tähtsustama. «Saame tugeva mängu hea konkurendi vastu,» tõdes Musting. «Mängime küll võõrsil, kuid viimased aastad on näidanud seda, et kummalgi erilist koduväljakueelist pole. Ootan taas suureskoorilist tulemust, sest mõlemad meeskonnad viljelevad kiiret käsipalli.»

Vooru esimeses mängus on omavahel vastamisi Viimsi ja Audentes. Viimsi läheb aasta viimasele kohtumisele Arukülalt saadud kaheväravalise kaotuse pealt. «Aasta viimane matš, aga jaksu peaks meil olema,» ütles Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen. «Audentes koosneb noortest mängumeestest, kus on liidriteks Karl Toom ja Martin Grištsuk, kelle peame neutraliseerima. Selliste vastaste puhul loeb palju tahtejõust. Kui mehed ei pinguta, siis võib raskeks minna,» nentis Pinnonen.

Audentese juhendaja Martin Noodla sõnul ei koosne nende tegevus pelgalt spordist. «Minu jaoks paras pusle kokkupanek, sest lisaks treeningutele on poisid seotud kooliga ning mängugraafikust järge ajades tuleb vaadata, keda üldse kasutada saan,» tutvustas Noodla Audentese olukorda. «Seekord on meie probleemiks väravavahid, kes mõlemad rivist väljas. Loodetavasti saame ühe neist kohtumisele kaasa võtta, kuid kui vigastusest tingitud valu peaks tal suurenema, siis tuleb keegi väljakumängijatest puurisuule saata. Samas pole meil kaotada midagi, sest favoriidikoorem on Viimsi õlul. Peame võitlema ning tegutsema vabalt ja nahaalselt, siis võib kõike juhtuda,» teatas Noodla.

Vooru kolmandas mängus kohtuvad homme Viljandi ning Tapa. Võidusoonele naasnud Viljandi loodab samas taktis aasta lõpetada. «Oleme praegu heas hoos ja nädalavahetusel toimunud Balti liiga mängud näitasid, et ka väsimust pole,» lausus Viljandi peatreener Marko Koks. «Kuna on aasta viimane kohtumine, siis tagasi hoidma me ei hakka, vaid lähme korralikult mängima. Kuigi Tapa on viimasel kohal, peame maksimaalselt keskenduma, sest vastasel juhul võivad nad meid kõrvetada,» tunnistas Koks.

Tapa noorel koosseisul on olnud tihe graafik. «Mänge on küllaga,» rehkendas Tapa juhendaja Elmu Koppelmann. „«iljandi märksõnaks võib pidada kompaktset kaitset, millele nad on oma mängu üles ehitanud. Meie üritame neid nõelata ja siis kiiresti kaitsesse tagasi jõuda. Esikolmiku meeskondadest on ehk Viljandi kõige mängitavamaks vastaseks. Kehra teise koosseisu vastu saab ka, kuid Serviti puhul pole vahet, kes sealt pingilt väljakule tuleb.»

Tabeliseis: Põlva Serviti 20 (11-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 20 (11), Viljandi HC 14 (11), HC Viimsi/Tööriistamarket 10 (11), Aruküla SK 9 (12), Audentes SK 3 (11), SK Tapa 2 (11) punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles