Nädalavahetusel toimuvatel Eesti meistrivõistlustel on stardis ka Zirk ja Tribuntsov

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Tribuntsov.
Ralf Tribuntsov. Foto: Eesti Ujumisliit

19.-21. detsembrini toimuvad Tallinnas Kalev Spa Veekeskuses Eesti lühiraja meistrivõistlused, kus tuleb starti kogu Eesti ujumisparemik, sealhulgas igapäevaselt Eestist eemal viibivad Ralf Tribuntsov ja Kregor Zirk. 

Kodupubliku ette tulevad lisaks Tribuntsovile samuti lühiraja EM-il head vormi näidanud Martin Liivamägi ja Daniel Zaitsev ning teised koondislased.

Läinud nädalavahetusel Põhjamaade meistrivõistlustel päris mitmed uued Eesti rekordid püstitanud Zirk oli rõõmus, et saab Eesti meistrivõistlustel startida. «Viimati võistlesin Eestis suvel ja mul on hea meel, et saan nüüd kodupubliku ees starti minna.  Tahan teha head ujumised Eestimaa pinnal,» rääkis Zirk, kes alates sellest sügisest õpib Inglismaal Plymoth kolledžis.

Eesti lühiraja meistrivõistluste kolme päeva jooksul teeb noormees ligi 15 starti. «Kuigi kõik stardid on minu jaoks olulised, siis kindlasti tahan teha head tulemust 400m vabaltujumises. Põhjamaade meistrivõistlustel sai nii mõnigi hea tulemus tehtud just oma põhialadel ja nende puhul sai eesmärk täidetud,» viitas Zirk Põhjamaade meistrivõistluste edukale esinemisele, kus tema nimele läks nii mõnigi Eesti täiskasvanute rekord. Näiteks purustas 16-aastane Zirk 7 aastat Martti Aljandi nimel olnud 100m liblikujumise Eesti rekordi alistades esmakordselt ajaloos 52 sekundi piiri seades uueks tippmargiks 51,6.

Ralf Tribuntsov soovib samuti Eesti meistrivõistlustel edukalt esineda. «Tahan teha kindlasti häid starte, eriti just seliliujumises. Selle hooaja peamised eesmärgid on aga seotud olümpiaga ja iga võistlusstart aitab sellele kahtlemata kaasa. Ka Eesti meistrivõistlused on eelkõige ettevalmistuseks,» sõnas Tribuntsov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles