Peep Pahv: Seli kriitikud, kus on teie teod spordi rahastamise parandamisel?

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv Foto: Andres Haabu

Kolmes kohtuastmes süüdi mõistetud Neinar Seli jätkamine Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendina on ilmselt võimatu. Kohus on oma sõna ütelnud – sellega võib nõustuda või mitte, kuid taandumise vältimatus on mõistetav. Seevastu on mõistetamatu mõne «spordiinimese» hüsteerilised hüüatused, et Seli peab selle käigu tegema kohe-kohe, sest ta on tegutsenud ebaausalt ja ebaeetiliselt. 

Need niinimetatud – poliitikutest – spordiinimesed, kellest mõni kuulub segastel asjaoludel isegi EOK täitevkomitee liikmete hulka, puhuvad pasunat väga valel hetkel ja vales kohas. Kui nad on ise nii ausad ja eetilised inimesed, peaksid nad tegelikult häbenedes nurgas kössitama ja tegema kõik, et keegi nende olemasolu ei märkaks.

Põhjus on lihtne: olles iga päev seotud riigi juhtimise ja sellega kaasnevate poliitiliste otsustega, pole nad Eesti spordi rahastamise süsteemi normaalseks toimimiseks teinud sisuliselt mitte midagi. Spordi rahastamise mudel lonkab kahte jalga ning see on ka põhjus, mis viis Selile saatuslikuks saanud Tallinna Sadama sponsortoetuste jagamise segasevõitu hääletuseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles