Kangert käsi rüppe lasta ei saa: kavas on nii Giro kui ka Tour

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Tõnis Kukk

Astana meeskonnas märkamatult juba veteraniseisusse tõusnud jalgrattaproff Tanel Kangert (28) läheb Kasahstani tiimis vastu juba kuuendale hooajale. Esialgne võistluskalender on nüüdseks teada ja eestlasele armu ei anta – taas on kavas nii Giro d’Italia kui Tour de France.

Kangert teab, et 80 päeva jooksul kahe suurtuuri läbimine on keeruline ja tõelist särtsu jalgadesse üldjuhul ei tule. Head keskmist taset on võimalik siiski säilitada. «Kui ma jõuan Girol ilusti lõpuni, siis enne Touri kindlasti enam kuskil võidu ei sõida. Tuleb ennast säästa ja mõelda ka selle peale, et kaks nädalat pärast Touri on loodetavasti ka olümpiamängud. Aga eelmisel aastal õnnestus taoline kombinatsioon tegelikult päris hästi,» rääkis Vändrast pärit rattaäss.

Ainus suurem erinevus võrreldes möödunud hooajaga on see, et Itaalias aitab Kangert üldvõitu püüda Vincenzo Nibalil, Prantsusmaal Fabio Arul. Sel aastal oli vastupidi. Ühtlasi on Kangert taas üks väheseid Astana rattureid, kes ei kuulu kindlasse gruppi ja teeb tööd nii Nibali kui Aru heaks. «Nii võib küll öelda. Mind paigutatakse sinna, kuhu parasjagu vaja on, pikemalt kellegagi seotud pole,» kinnitas Girol üldarvestuse 13. ja Touril 22. kohaga lõpetanud Kangert.

Kangerti tegemistest loe pikemalt homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles