Ootamatu avaldus: Ferrari president ähvardas meeskonnaga F1 sarjast lahkuda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Marchionne.
Sergio Marchionne. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sai ootamatu avaldusega hakkama Ferrari meeskonna president Sergio Marchionne, kes ütles, et kui sarjas muudetakse mootorid neile ebasobivaks, siis on olemas väike võimalus, et nad võivad sarjast lahkuda.

Marchionne'i sõnavõtt on hetkel viimaseks arenguks suures mootoritülis, mis F1 sarjas on lahvatanud. Nimelt tahavad vormel-1 boss Bernie Ecclestone ja Rahvusvahelise Autospordiliidu juht Jean Todt, et tulevikus muutuks jõuallikate tootmine odavamaks ja nii saaksid neid lihtsamalt soetada väiksemad meeskonnad, kellel erinevalt Ferrarist on väiksem eelarve. Kuulsale Itaalia autotootjale pole aga selline asjade käik vastuvõetav ja Marchionne põhjendas seda argumendiga, et see nulliks ära nende pingutused mootorite arendamisel.

«Seda vaadet jagavad ka Mercedes ja Renault. Meie kulutame ju miljoneid eurosid, seega räägime siinkohal otsustest, mida ei tohiks teha kergekäeliselt. Probleem seisneb selles, et kui tahetakse luua jõuallikat, mis on väiksemate tiimide jaoks taskukohasem, siis võetakse sellega justkui ära nendelt organisatsioonidelt, mis on võimeliseid mootoreid arendama,» rääkis Ferrari president, kes lisas, et Ferrari lahkumine kuninglikust vormelisarjast on «võimalik, aga väga ebatõenäoline.» Marchionne lisas: «Ferrarit ei saa põlvili nurka suruda ja arvata, et me ei ütle sellise käitumise kohta midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles