Bengals saatis Hundi konkurendi meeskonnast minema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt (vasakul).
Margus Hunt (vasakul). Foto: SCANPIX

Ameerika jalgpalluri Margus Hundi tööandja Cincinnati Bengals näitas ust eestlase konkurendist kaitsemängijale Chris Carterile.

Bengals on sunnitud mängijate nimekirjas vangerdusi tegema, kuna põhimängujuht Andy Dalton sai läinud pühapäeval mängus Pittsburgh Steelersi vastu vigastada, murdes pöidlaluu. Paar päeva tagasi andis Bengalsi peateener Marvin Lewis pressikonverentsil teada, et Daltoni vigastus ei vaja siiski operatsiooni.

Daltoni koha on väljakul praegu sisse võtnud A. J. McCarron, kes suutis Steelersi vastu sööta kaks touchdown'i. Daltoni võimalusi väljakule naasta hinnatakse Lewise sõnul nüüd iganädalaselt uuesti, kuid loodetakse, et jaanuaris toimuvateks play-off'ideks on mees taas platsil.

Mullu detsembris Bengalsisse palgatud Carteri vallandamine oli veebilehe Cincyjungle.com hinnangul aga ootamatu, sest tegemist on liigas viiendat aastat mängiva mehega, kes suudab tegutseda nii linebacker’i kui ka defensive end’i positsioonil. Just viimast kohta täidab väljakul ka Hunt.

Cincyjungle tõigi Carteri minemasaatmise põhjusena eraldi välja Hundi ja teiste sama positsiooni meeste viimase aja head esitused. Hooaja alguses vigastuse tõttu väljakult eemale jäänud Hundi puhul märgitakse, et kahes viimases kohtumises on eestlane teeninud rohkelt mänguaega. Kui üle-eelmises mängus Cleveland Brownsiga käis Hunt platsil 15 ja Carter 12 mänguolukorras, siis viimati Steelersi vastu kasutati Hunti 11, Carterit aga vaid kahes mängusituatsioonis.

Lisaks Hundile täidavad Bengalsis defensive end’i positsiooni veel Carlos Dunlap, Wallace Gilberry, Michael Johnson ja Will Clarke. Steelersile viimati 20:33 kaotanud Bengals on kolm vooru enne põhiturniiri lõppu oma divisjoni liider ja AFC konverentsis teisel kohal. Kümme võitu ja kolm kaotust on sarnaselt Cincinnati meeskonnale ka Denver Broncosel, eespool on vaid 11 võitu ja kaks kaotust kogunud tiitlikaitsja New England Patriots.

Pühapäeval mängitakse NFC konverentsi eelviimase meeskonna, seni neli võitu ja üheksa kaotust kogunud San Francisco 49ersiga. Võidu korral kindlustaks Bengals kindlasti play-off'i pääsemise, kuid endiselt jahitakse kohta konverentsi kahe parema seas, mis vabastaks nad esimeses ringis mängimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles