Paide palkas varem Flora, Levadia ja Kalju särki kandnud kogenud väravavahi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Kütt (kollases) Nõmme Kalju särgis
Kert Kütt (kollases) Nõmme Kalju särgis Foto: Priit Simson

Järvamaa esindusklubi Paide Linnameeskond sõlmis lepingu väravavahi Kert Kütiga, kes liitub meeskonnaga alates 1. jaanuarist 2016.

Lõppenud hooajal mängis 35-aastane Kütt Norra tugevuselt neljanda liiga klubis Valdres Fotballklubb ning on esindanud ka Soome Veikkausliiga klubi Valkeakosken Haka ja Soome esiliiga meeskonda KTP. Kogenud väravavaht on Eesti meistriliigas kaitsnud nii FC Flora, FC Levadia kui Nõmme Kalju väravat ning võitnud Eesti meistrikulla nii Flora kui Levadiaga.

«Loomulikult on pärast mitmeid aastaid välisklubides hea meel olla Eestis tagasi. Üks väga suur faktor on perekond, sest kindlasti on mugavam nii mulle ja mu perele, kui siin Eestis oleme,» kommenteeris Kert Kütt kodumaale naasmist.

«Nii kaua kui ma mängin, proovin keskenduda eelkõige mängimisele. Pärast seda on loomulikult võimalikud ka variandid, et võiksin treenerina aidata ja oma teadmisi edasi anda. Mängimise kõrvalt aga ei ole see kõige loogilisem lahendus. Võtame ikka ühe asja korraga! Eks ole näha, kuidas Eesti liiga pärast nelja-aastast vaheaega tundub. Eelmine hooaeg Paidele nii edukas kui loodeti ei olnud. Kindlasti soovime saada parema tabelikoha ning teisest küljest tahan ma loota, et Paide saab olema väga ebamugav vastane kõikidele tippudele,» lisas Kütt.

Peatreener Meelis Rooba sõnul on Kert Kütt Paidele väga oluline täiendus. «Küti näol tuleb meile juurde ülikogenud väravavaht, kes ainuüksi oma kujult ja kasvult annab meeskonnale tohutult juurde. Tema tulek kasvatab ka konkurentsi meie väravavahtide vahel. Loodame, et Kert jääb meiega seotuks ka pärast mängijakarjääri lõppu, sest tal on meie noortele palju õpetada.»

«Mul on väga hea meel, et Kert otsustas võimalike variantide hulgast just Paide kasuks, sest tema kogemustepagas on meile hindamatu väärtusega. Ma olen kindel, et meie fännide jaoks on ees huvitavad ajad, seda enam, et meeskonna komplekteerimine pole veel kaugeltki lõppenud,» lisas klubi tegevjuht Jaanus Pruuli.

Paidega on pärast tänavuse hooaja lõppu lepingut pikendanud 17 tabamusega liiga väravaküttide edetabelis kolmanda koha saanud vanameister Vjatšeslav Zahovaiko, samuti liitus nendega püsivalt tänavuse hooaja teises pooles laenulepingu alusel Paides mänginud 19-aastane kaitsja Joosep Juha.

Foto: Paide Linnameeskond / Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles