Ferrari juht: Red Bull käitus mootoreid otsides solvavalt ja kohatult

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Marchionne.
Sergio Marchionne. Foto: SCANPIX

Ferrari juhatuse esimees Sergio Marchionne avaldas arvamust, et tänavu pikalt uueks hooajaks jõuallikat otsinud nign selle käigus lennukate avaldustega esinenud Red Bulli võistkonna käitumine  ja suhtumine oli «solvav», kirjutab Autosport.com.

Red Bull loobus suve lõpus Renault’ teenetest ja püüdis hankida asendusmootoreid Ferrarilt või Mercedeselt. Kuna aga Mercedes ei soovinud neile oma jõuallikaid müüa ja Ferrari pakkus vaid aasta aega vanu mootoreid, hakkasid Red Bulli tiimi juhtfiguurid ähvardama sarjast lahkumisega, lausudes, et võistlemist jätkatakse vaid siis, kui saadakse «võistlusvõimeline mootor».

Viimati 2006. aastal Red Bulli varustanud Ferrari oli seejuures esmalt isegi nõus võistkonnale uuesti oma mootoreid andma, kuid Marchionne väitel hakkas Red Bull kohe nõudma täpselt samasuguseid jõuallikaid nagu Ferraril endal. Ferrari iga-aastasel jõulude ajal peetaval pressikonverentsil kõnelenud Marchionne lisas, et neljakordse maailmameistri käitumine oli tema meelest väga sobimatu. «Tundus solvav, et keegi peab normaalseks ja igati teenituks seda, et neile antakse parimad mootorid,» sõnas Marchionne. «Kellelgi pole sellist õigust. Kõik asjad tulevad kätte siis, kui on õige aeg.»

Samuti andis Marchionne mõista, et talle ei meeldinud viis, kuidas Red Bull avalikult Renault’ mootoreid maha tegi. Lõpuks oligi tiim sunnitud tagasi Renault’ juurde pöörduma ning sõidab ka tuleval aastal Prantsuse tootja mootoritega, ehkki need kannavad Tag Heueri nime. «Renault ei tahtnud Red Bullile esialgu mootoreid tarnida, sest neil oli varem omavahelises suhtluses probleeme olnud. Ühist meeskonnavaimu ei õnnestunud leida, kuid siiski otsustas Renault anda Red Bullile võimaluse eduni jõuda. Kui keegi on midagi hästi teinud, tuleb teda selle eest ausalt tunnustada,» viitas Marchionne asjaolule, et enne viimaste aastate suhtelist ebaedu olid Red Bullid tulnud just Renault' mootorite toel neljal korral maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles