Spordimaailma suured poisid, kes hätta ei jää

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofoklis Schortsanitis (vasakul) Tel Avivi Maccabi särgis. Korvi aluses võitluses on suur keha eeliseks, ent väiksemate meeste vastu miinuseks.
Sofoklis Schortsanitis (vasakul) Tel Avivi Maccabi särgis. Korvi aluses võitluses on suur keha eeliseks, ent väiksemate meeste vastu miinuseks. Foto: SCANPIX

Tippsport justkui eeldab, et kõik sellega tegelejad on ideaalkaalus ja -vormis. Paar päeva tagasi levis meedias foto kunagisest maailma parimast jalgpallurist Ronaldost, kes on kaalus kõvasti juurde võtnud. Tegelikult polnud brasiillane ka oma tippaegadel mingi peenike poiss, ent ometi sai oma tööga hästi hakkama. Selliseid atleete on veel ja veel, kes pealtnäha justkui ideaalist erinevad, ent on tõestanud, et edu saavutamisel ei ole perfektselt välja joonistuvad lihased ja ideaalkaal esmatähtsad.

Kehakuju, sportlase pikkus ja suurus sõltub tihti ka ala spetsiifikast ja on palju alasid, kus suurem kaal on pigem eelis. Ent leidub ka alasid, kus vähem või rohkem ülekaalus olevad sportlased on pigem erand, näiteks pallimängud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles