Kalle Kriit paneb õla alla loodavale rattaajakirjale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kriit
Kalle Kriit Foto: Evelyne Thirard

Postimees kirjutas hiljuti, et jalgrattur Rene Mandri aitab uut hingamist sisse puhuda ühele lemmikala tegemisi kajastavale internetiportaalile, eile selgus aga, et meediaäris proovib kätt ka Kalle Kriit.


Cofidise proff sai innustust oma kunagiselt klubikaaslaselt Romet Puuramilt, kellega koos hakati mõtet arendama juba eelmisel aastal. «Kuigi Romet elab Eestis, oleme pidevalt ühenduses olnud. Rattaajakirjast tegime esimest korda juttu mullu talvel. Vahepeal vajus mõte soiku, kuid suvel teatas Romet, et teeb idee teoks,» rääkis Kriit.

Sel nädalal on Kriit läbi helistanud ettevõtlusega tegelevad sõbrad-tuttavad, et ajakirja reklaami saada. «Isiklikku raha ma projekti pannud pole,» kinnitas Kriit. «Tegemist on mõnusa vaheldusega. Mulle meeldib inimestega suhelda ja üllas eesmärk teeb töö mõnusamaks.»

Pikalt Prantsusmaal elanud Kriidi sõnul on Eestis rattaspordiajakirja järele suur vajadus. «Vaadates rattaga sõitvate inimeste hulka, on patt, et sellist väljaannet varem polnud. Eestis toimub väga palju võistlusi ning viimasel ajal on esile kerkinud uusi korraldajaid, kes oma tööga hästi hakkama saavad. Pakume lugemist kõigile,» lubas valitsev Eesti meister grupisõidus.

Esimene number näeb trükivalgust detsembri keskel ja esialgse kava kohaselt hakkab väljaanne, mille tiraažiks on kavandatud 3000–4000 eksemplari, ilmuma iga kahe kuu tagant. Väljaandjaks on Pärnus tegutsev osaühing Baltic MX, mis on rohkem kui kaks aastat teinud ajakirja MotoKross.

«Võimalik, et suvel teatud perioodil laseme iga kuu ühe numbri välja,» lisas esmaspäeval Prantsusmaale lendav ja Cofidise treeninglaagriks valmistuma hakkav Kriit.

Mandri sõnul avatakse uuendatud kujul rattaprofid.com lehekülg jaanuaris. Läbirääkimised võimalike toetajatega on kulgenud viljakalt ning suusõnaline kokkulepe on saavutatud näiteks otseülekannete tegemist hõlbustava mootorratta kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles