Paraolümpiakomitee tunnustas aasta parimaid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardo Ploomipuu
Kardo Ploomipuu Foto: Joosep Martinson

Eesti Paraolümpiakomitee tunnustas täna 2015. aasta parimaid sportlaseid ja treenereid. Parimateks sportlasteks valiti kergejõustiklane Emilija Manninen (Kurtide Euroopa meistrivõistluste kuldmedalivõitja 100 m tõkkejooksus) ja ujuja Kardo Ploomipuu (Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee maailmameistrivõistluste neljas 100 m seliliujumises, liikumispuudega sportlaste rahvusvahelise spordiorganisatsiooni IWAS maailma mängude kuld- ja hõbemedaliomanik). Emilija Manninen pälvis tiitli teist ja Kardo Ploomipuu seitsmendat korda.

Noorsportlastest valiti parimateks ujujad Elisabeth Egel (Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee maailmameistrivõistluste neljas 200 m kompleksujumises) ja Matz Topkin (liikumispuudega sportlaste rahvusvahelise spordiorganisatsiooni IWAS maailma mängude pronksmedaliomanik 50 m seliliujumises).

Aasta treeneriks valiti ujumistreener Õnne Pollisinski.

Eesti Paraolümpiakomitee presidendi Urmas Paeti sõnul oli lõppenud aasta Eesti erivajadustega sportlastele ning Eesti Paraolümpiakomiteele hea ja edukas. «Samas on põhiline tähelepanu algaval aastal toimuvate Rio paraolümpiamängude ettevalmistamisel, et mitmete sportlaste viimaste aastate areng ja head tulemused saaksid lisa ka paraolümpiamängde tugevate tulemuste näol. Lisaks leiab loodetavasti järjest enam erivajadustega inimesi ka tee liikumisharrastuse ja spordi juurde,» lisas Paet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles