Evelin Ilves tunnustas noori sportlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Jaanimägi (esiplaanil).
Keit Jaanimägi (esiplaanil). Foto: Toomas Volmer/VPK

Evelin Ilves andis täna Kadriorus üle noore sportlase preemiad kiiruisutajale Saskia Alusalule, ujujale Keit Jaanimägile ja 13 noormehele FC Levadia jalgpallikoolist.

Evelin Ilves ütles preemiaid üle andes, et laste ja noorte sport on see valdkond, kus tunnustust ja preemiaid ei saa kunagi olla liiga palju. Samuti rõhutas Evelin Ilves kehalise kasvatuse tundide olulisust koolide tunniplaanides.

«Sport õpetab meile midagi, mida üheski teises tunnis ei õpi: järjekindlust, raskuste ületamist, eneseületamist. See viimane on ja jääb raskeks kogu elu, ka sportlastele endile. Aga järjekindel töö ja pidev pingutus on see, mis viib edasi, mis tahes elualal me siis ei toimetaks,» sõnas Evelin Ilves.

«Teie olete oma koolides ja sõprade hulgas kindlasti eeskujud oma tublide spordisaavutustega, aga ka väga heade õpitulemustega kõigis teistes ainetes. Viielised. Kui te suudate nii jätkata, saavad teist edukad sportlased ja eeskujud kõikidele ühiskonnaliikmetele,» lisas Evelin Ilves.

Saskia Alusalu (preemia suuruseks 17 000 krooni) on eesmärgikindel noor kiiruisutaja. Oma sihikindla töökuse, tahtejõu ja treeningutega on ta saavutanud suurepäraseid tulemusi nii spordis kui õpingutes. Põltsamaa ühisgümnaasiumis õppival Alusalul on väga tihe treeninggraafik, ta treenib Eestis, Saksamaal, Soomes ja Valgevenes. 2009/2010 osales Alusalu kiiruisutamise juunioride MK-etappidel ja parandas igal võistlusel mõnel distantsil Eesti rekordit. Ta on täitnud ka kõik kvalifikatsiooninõuded uueks hooajaks. Preemiat kasutab Alusalu uute uiskude ostmiseks.

Keit Jaanimägi (preemia suuruseks 10 000 krooni) on tegelenud ujumisega aastast 2002 ja igal aastal on tema sportlikud saavutused paranenud. Jaanimägi on tubli lisaks spordile ka õpingutes, omandades Tallinna ülikoolis bakalaureusekraadi inglise keeles ja kultuuris. Jaanimägi on aktiivne MTÜ Eesti seljaajusonga ja vesipeahaigete seltsi ning Eesti invaspordi liidu liige. Preemia abil valmistab Jaanimägi end ette puuetega inimeste Euroopa meistrivõistlusteks.

FC Levadia jalgpallikoolist pälvisid tähelepanu 13 noormeest (preemia suuruseks 23 000 krooni): kapten Kaspar Mutso, Tallinna Tehnikagümnaasium; Markus Arak, Tallinna 32. Keskkoolist Mark Edur, Tallinna Arte gümnaasium; Mart Kaasik, Tallinna Tehnikagümnaasium; Kevin Kaljumäe, Tallinna Tehnikagümnaasium; Cristofer Kuusma, Merivälja kool; Martin Käos, Gustav Adolfi gümnaasium; Martin Nõukas, Tallinna Nõmme põhikool; Silver Nõukas, Tallinna Nõmme põhikool; Siim Morten Ojasalu, Tallinna Reaalkool; Kaspar Raid, Tallinna Tehnikagümnaasium; Samuel Saadoja, Tallinna 32. Keskkool; Magnar Vainumäe, Tallinna Tehnikagümnaasium.

Noormehed on Tallinna erinevate koolide 4.–6. klasside õppurid, olles tugevad ja tublid nii õppimises kui spordis. Preemia võimaldab neil osaleda rahvusvahelisel jalgpalli turniiril Helsinki Cup 2011.

SA Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu presidendi abikaasa allfondi noore sportlase preemia on mõeldud kuni 21-aastasele väga heade õpitulemustega õppivale noorele, see on sihtotstarbeline ja mõeldud treening- ning võistluskulude katteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles